Varden

Aneke leverer på bestilling

Gjør Odd alvor av å hente inn nigerianer­e på prøvespill, er dette mannen som vet hvem og hvor. Atta Aneke er klar for oppdrag.

- SKIEN Bjørn Borge

– Jeg setter i gang prosessen når jeg mottar forespørsl­er om visse spillertyp­er, sier agenten som har vist at han kan sitt fag.

Det var Aneke som hentet en viss Chukwuma Akabueze til Skien, og som igjen var et bindeledd da den samme Bentley vendte tilbake til Odd etter oppholdet i Kina.

Mange suksesshis­torier

Også Daniel Chima Chukwu, nå i Legia Warzava, var ønsket i Skien inntil finansieri­ngen ikke strakk til, og Aneke har også levert suksesshis­torier til andre norske klubber.

John Obi Mikel, Odion Ighalo og Anthony Ujah er bare noen av mange. Den som nylig har fått overskrift­er, er Vikings Samuel Adegbenro – som har vaert et lite mareritt for Odd i to kamper denne sesongen.

Like tilgjengel­ig

Anekes teft har fått bred omtale, men agenten sier at markedet ikke har blitt mindre tilgjengel­ig selv om det trolig er flere om beinet enn tidligere.

– Det er like tilgjengel­ig som før. For en agent handler det fortsatt om å bruke god tid og finne riktig case til enhver tid, sier Aneke.

Fra sin Oslo-tilvaerels­e holder Aneke kontakt med det han omtaler som «to-tre speidere» i sitt andre hjemland.

Ser spillerne selv

– Selv reiser jeg ned tre ganger i året, og ser spillere i aksjon. Har jeg fått en liste på tre eller fire som vurderes interessan­te, ser jeg dem alltid selv før jeg kommer med anbefaling­er overfor interesser­te klubber.

Akkurat nå har tre nigeriansk­e spillere fått sjansen til å vise seg fram. Charles Chinedu Ezeh har allerede skrevet kontrakt med Lillestrøm.

– En annen regner jeg med signerer i løpet av uka, og tredjemann gjør det også bra. Akkurat nå er han i Sverige og viser seg fram.

Hvor mange unge nigerianer­e som hentes til prøvespill i Norge, varierer.

– I ett overgangsv­indu kan det vaere én. I det neste kan det vaere fem. For oss er det viktig å finne riktig type spiller til klubbene, og da skal vi gjøre et veldig grundig forarbeid.

Gjerne Odd

Ringer Fagermo og ber om forslag til offensive spillere, er agenten klar.

– Ja, jeg hjelper gjerne til hvis de ønsker at jeg skal komme med forslag. Det er alltid veldig greit å forholde seg til Odd, sier Aneke, som ikke har ferske nyheter om eks-odder Bentley i tyrkisk 2. divisjon.

– Jeg har ikke snakket med ham på en stund, men vet at han er i gang igjen etter ferien. bjorn.borge@varden.no

 ??  ?? MULIGHET: I tirsdagens Varden presentert­e Fagermo muligheten for å hente inn prøvespill­ere med tanke på neste sesong, og trakk fram nigerianer­e som interessan­te.
MULIGHET: I tirsdagens Varden presentert­e Fagermo muligheten for å hente inn prøvespill­ere med tanke på neste sesong, og trakk fram nigerianer­e som interessan­te.
 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX ?? MARERITT: Vikings Samuel Adegbenro har vaert et lite mareritt for Odd. Han er levert av Aneke.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX MARERITT: Vikings Samuel Adegbenro har vaert et lite mareritt for Odd. Han er levert av Aneke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway