Varden

Var bare centimetre fra Tour-triumf

Edvald Boasson Hagen gikk igjen glipp av en etappeseie­r i Tour de France med noen små centimeter. Australske Michael Matthews vant.

- FRANKRIKE

Boasson Hagen hadde klart størst fart på de siste meterne, men hadde for langt fram etter å ha tapt noen posisjoner inn i den siste svingen. Det er andre gang i årets Tour de France at Rudsbygd-gutten er nummer to på et målfoto. – Jeg har vaert i denne situasjone­n før i denne Touren. Jeg visste jeg måtte vaere i god posisjon mot slutten, men kunne ikke løst det annerledes. Jeg kjente begge hjulene skled i siste sving, og er glad jeg ikke gikk i bakken, sa Boasson Hagen til TV 2. – Jeg hadde størst fart av alle på oppløpet. Veldig synd, tilføyde nordmannen. 30-åringen kunne tatt Norges første etappeseie­r i Tour de France siden Alexander Kristoff vant den 15. etappen fra Tallard til Nimes i 2014.

Vinden tok Kristoff

For Kristoffs del forsvant seiersmuli­gheten med rett under 20 kilometer igjen å sykle. I den kraftige sidevinden delte hovedfelte­t seg i flere deler – og en uoppmerkso­m Kristoff havnet i gruppe to.

Der satt også irske Daniel Martin, og Louis Meintjes, som var nummer fem og åtte i sammendrag­et foran tirsdagens etappe. Begge tapte 51 dyrebare sekunder, mens Alberto Contador mistet ytterliger­e et drøyt halvminutt til teten.

En fortvilt Kristoff forsvant ut av seierskamp­en.

– Jeg visste egentlig at det var sidevind, men det var en bakke rett i forkant, og jeg klarer aldri å henge med de beste der. Skuffende, for jeg følte meg egentlig bra i dag, sa Kristoff til TV 2 ettermålga­ng.

– Jeg føler at jeg kastet bort en mulighet her, tilføyde han.

Helsvart for Quick-Step

Helsvart endte også dagen for den tyske spurtkanon­en Marcel Kittel, som har vunnet fem etapper så langt i Tour de France. Quick-Step-kapteinen havnet i gruppe to da feltet delte seg tidlig på etappen, ble skjebnesva­ngert.

Kort tid etter meldingen om splitten plasserte Michael Matthews sine Sunweb-hjelpere foran – for å nekte Kittel en retur til hovedfelte­t. Det prosjektet lyktes til fulle. Mens Kittels medhjelper­e kjempet en forgjeves kamp om å tette luka, kunne Matthews og de øvrige spurterne samle krefter til spurten.

På de siste meterne var Matthews sterkest, og australier­en hvilket vant også den innlagte spurten. Dermed reduserte han Kittels forsprang i kampen om den grønne poengtrøya kraftig. Kun 29 poeng skiller de to foran de femsisteet­appene.

Nye stjernefal­l

Det har vaert et stjernefal­l uten like i årets utgave. Tirsdagen ble intet unntak. Før start kom beskjeden om at den belgiske stjernen Philippe Gilbert hadde måttet kaste inn håndkleet med magetrøbbe­l.

Underveis led LottoJumbo­profilen George Bennett samme skjebne. Australier­en har vaert en stor overraskel­se i årets ritt og lå på en sterk 12.-plass sammenlagt etter 15 etapper. I en melding fra lagledelse­n het det at Bennett ikke skal ha følt seg vel de siste dagene.

Så langt har 24 rytterehmå­ttet stå av årets Tour de France av ulike årsaker. (NTB)

 ?? FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT / NTB SCANPIX ?? SÅ NAER: Edvald Boasson Hagen var igjen svaert naer etappeseie­r i Tour de France.
FOTO: VEGARD WIVESTAD GRØTT / NTB SCANPIX SÅ NAER: Edvald Boasson Hagen var igjen svaert naer etappeseie­r i Tour de France.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway