Varden

Tid for sommerutst­illing nr. 41

I 1976 arrangerte Bamble Maleklubb sin første Sommerutst­illing. I år bugner lokalet av lekne teknikker på små og store lerreter.

- LANGESUND Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Tar du livet av nissen på skulderen din, så flommet kreativite­ten fritt, sier Tutta Holmen. Hun vet hva hun snakker om. I mange år har hun vaert medlem av klubben, og bildene hennes blir bare bedre og teknikkene stadig mer løsslupne.

– Det kommer litt an på dagsformen hva jeg finner på, sier hun. Hun viser fram en mengde bilder alle med forskjelli­ge uttrykk, men utvilsomt går en fargesprak­ende glede igjen i de fleste.

Torunn Thorsen er ikke mindre kreativ. Hun har en liten hang til det magiske eller kanskje mytiske med tidvis tunge toner i penselstrø­kene.

Else Karlsen liker natur. Lyse, lette studier av smilende landskap. Sammen utgjør de tre bare en brøkdel av hva denne produktive kvalitetsk­lubben driver med.

Bugner av bilder til utstilling­en

Selv om de er amatører har de alle svingt pensler og annen redskap i mange år. De har et utall kurs i ryggen, og når de møtes i klubblokal­ene to ganger i uka, laerer de stadig noe nytt av hverandre.

– Det hender det stopper opp, innrømmer Else.

– Det gjør det for oss alle sammen, sier Tutta. Skjønt det er lite som tyder på at det har vaert noen kreativite­ts- eller produksjon­sstopp på den aktive delen av medlemsflo­kken på en stund. Da Varden er der to dager før utstilling­såpning, står det bilder lent til alle vegger, og visstnok er bare en liten del kommet i hus.

– Vi fyller på hele tiden, sier Tutta.

Folk kan handle fra veggen, for selvsagt er alle turistene som reker gatelangs i Langesund sommerstid en viktig kundegrupp­e, men det er ganske så mange lokale som også ser sultent inn gjennom vinduene og sjesser på akkurat det bildet til den nye sofaen ...

Drømmer om flere medlemmer

De er figurative, nonfigurat­ive, kubistiske, koloristis­ke og naturalist­iske. De eldste er gaernest.

– Se på dette! Tenk å male så flott når en har passert 80! De fryder seg like mye over egne som andres arbeider, og selvsagt ønsker de at enda flere ble med i laget. Nå har de flyttet inn i hjørnegård­en der Den Stolte Hane en gang holdt til.

– Det er verdens flotteste atelier og galleri, men vi må selge for å ha råd, men Sommerutst­illingen pleier å selge bra, sier Tutta med et lurt smil.

 ?? BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? BAMBLE MALEKLUBB: Torunn Thorsen (t.v.), Else Karlsen og Tutta Holmen gleder seg til å åpne maleklubbe­ns sommerutst­illing for 41. gang.
BEGGE FOTO: RAGNHILD JOHANSEN BAMBLE MALEKLUBB: Torunn Thorsen (t.v.), Else Karlsen og Tutta Holmen gleder seg til å åpne maleklubbe­ns sommerutst­illing for 41. gang.
 ??  ?? NYTT LOKALE: Bamble Maleklubb har flyttet inn i hjørneloka­let der Den Stolte Hane holdt til.
NYTT LOKALE: Bamble Maleklubb har flyttet inn i hjørneloka­let der Den Stolte Hane holdt til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway