Varden

Selger bra på Kragerø Resort

Marco Elsafadi ferierer på Kragerø Resort. Han er blant de første som har kjøpt seg inn i leilighet i Amfiparken.

- KRAGERØ ▶

For Marco Elsafadi betyr det mye å kunne feriere tett på Kragerø. Den kjente basketspil­leren og vinner av Mesternes mester i 2014, kom til Kragerø som flyktning 10 år gammel sammen med sin palestinsk­e familie i 1987. I dag bor han i Bergen.

– Vi bodde i Blåveisdal­en, men jeg flyttet fra Kragerø som 18-åring, forteller han.

Via sitt arbeid med ledelse, teambuildi­ng og ungdom, holder han mye foredrag. Det var slik han først ble kjent med Kragerø Resort. Deretter ble det flere feriebesøk i leid leilighet før han bestemte seg for å kjøpe.

Kjøpe på tvangssalg

For to et halvt år siden slo Marco til og kjøpte en leilighet på 96 kvadratmet­er med tre soverom, to bad og strålende utsikt. Leilighete­n ble kjøpt på tvangssalg, og med innløsning av andel av fellesgjel­d havnet den på 2,6 millioner kroner.

– Jeg ser at leilighete­ne av denne typen nå går for 3,2-3,3 millioner kroner, forteller han.

I leilighete­n har han og samboer Solveig Robberstad Naess og deres to barn besøk av et vennepar med barn.

– Vi stortrives med venner og alle aktivitets­tilbudene her. Oppvarmet basseng, sjøbad og båtplass følger med.

– Det er utleieplik­t på leilighete­n. Det har passet oss godt, men nå kjøper vi en større fritidsbol­ig i Kragerø Resorts nye Amfipark.

Bedre marked

Av i alt ca 280 enheter i Kragerø Resort er det for øyeblikket til salgs 13 brukte leilighete­r og en hytte.

– Det er faktisk faerre leilighete­r her for salg enn kanskje noensinne. Vi har hittil i år solgt ti, sier Kent Andersen, eiendomsme­gler og daglig leder av Privatmegl­eren Kragerø. Tidligere hadde vi liste med navn på eiere som ønsker å selge hvis markedet bedret seg. Mye ble solgt langt under byggekost, og det er først nå vi har hatt salg med priser opp mot nypris, forteller Andersen.

Prislappen på den dyreste han har for salg er 3,2 millioner. Med fellesgjel­d er prisen 5,0 millioner for den 96 m² store leilighete­n. Den er priset betydelig over de 3,45 millionene den ble solgt for som ny. 45 prosents prisstigni­ng tilsvarer 3,8 prosents årlig økning over 10 år.

Et steinkast unna kan man få 78 m² for 590.000 kroner samt 1.280.205 i fellesgjel­dandel. Det gir totalpris på 1.870.000 kroner, 19 prosent under nyprisen for ti år siden på 2,3 millioner kroner.

Det er utleieplik­t på begge fra 21. august til 6. juni med unntak av påskeuka. Det ga i fjor leieinntek­ter på 78.425 kroner for den minste leilighete­n.

«All time high»

– Vi har over 1.000 personer her hver eneste dag nå om sommeren, forteller Jørre Kjemperud, direktør ved Kragerø Resort. Det er «all time high». Bortsett fra litt parkerings­messige utfordring­er er det ingen trengsel på området. Folk sprer seg godt på aktivitets­tilbudene våre, forteller han.

Salgene de siste årene av leilighete­r har gradvis endret bruken av enhetene.

 ??  ?? TRIVES: Marco Elsafadi har ferieleili­ghet i Kragerø Resort og er blant de første som 18 enhetene.
TRIVES: Marco Elsafadi har ferieleili­ghet i Kragerø Resort og er blant de første som 18 enhetene.
 ??  ?? DYREST: For 3,2 millioner og totalpris 5 millioner får man panoramaut­sikt mot Kragerø og stor takterrass­e.
DYREST: For 3,2 millioner og totalpris 5 millioner får man panoramaut­sikt mot Kragerø og stor takterrass­e.
 ??  ?? FULLT BELEGG: Resortdire­ktør Jørre Kjemperud har 1.000 personer inne på anlegget daglig.
FULLT BELEGG: Resortdire­ktør Jørre Kjemperud har 1.000 personer inne på anlegget daglig.
 ??  ?? RIMELIGST: Eiendomsme­gler Kent Andersen tilbyr 78 kvm selveierle­ilighet for 590.000 kr, med fellesgjel­d blir prisen 1.870.000 kroner.
RIMELIGST: Eiendomsme­gler Kent Andersen tilbyr 78 kvm selveierle­ilighet for 590.000 kr, med fellesgjel­d blir prisen 1.870.000 kroner.
 ?? ILLUSTRASJ­ON: KRAGERØ RESORT ?? AMFIPARKEN: Ble lansert denne uken og fem av 18 enheter er solgt. Pris fra 3,4-5,9 millioner kroner.
ILLUSTRASJ­ON: KRAGERØ RESORT AMFIPARKEN: Ble lansert denne uken og fem av 18 enheter er solgt. Pris fra 3,4-5,9 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway