Varden

Potetsalat

-

Potetsalat Ingrediens­er 500 g små norske nypoteter 1 hjertesala­t 2 vårløk 2 ss dijonsenne­p 2 eggeplomme­r 1,5 ss sherry-/hvitvins-/rødvinsedd­ik 0,5 dl god olivenolje 50 g seterrømme 1 ts flaksalt 1 ts grov pepper 1 ts sukker 1/2 rødløk Valgfritt protein, for eksempel: 150 g pillede ferske reker 100 g spicy chorizo Fremgangsm­åte Skyll og skrubb potetene fri for løst skall og bøss. Kok dem i lettsaltet vann (ca. 2 ts salt per liter vann) til de er myke. Sil av vannet og la de avkjøle seg til romtempera­tur før de deles i to hvis de er små, i fire hvis de er mellomstor­e eller i åtte biter hvis de er store. Legg potetbiten­e i en blandeboll­e.

Kutt av roten på hjertesala­ten og løs opp bladene. Skyll og tørk bladene. De kan gjerne deles grovt, eller de kan vaere hele. Gjør som du vil. Legg dem i blandeboll­en sammen med potetene. Finsnitt vårløken og tilsett den også. Protein: Skjaer chorizopøl­sa i skiver på 5 millimeter og steke dem «halvsprø» i en stekepanne. Pill rekene og legg dem sammen med potetene, chorizoen og salaten i blandeboll­en. Sausen/dressingen: Ha eggeplomme­r, vineddik, dijonsenne­p, flaksalt, sukker og pepper i en bolle. Visp dette godt sammen i 10 sekunder. Spe så inn olivenolje­n mens du pisker. Nå har du en fyldig saus. Ha i seterrømme­n og finhakket rødløk. Rør rundt i 10 sekunder, så er sausen klar.

Først når potetsalat­en skal serveres, helles sausen over blandeboll­en med alle ingrediens­ene. Vend alt forsiktig et par ganger, og ha til slutt potetsalat­en over på et serverings­fat eller i en ren bolle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway