Varden

Frp-ere på flukt

Nå vet hele lakrispipe-mafiaen i Fremskritt­spartiet hvordan det er å vaere båtflyktni­ng. Framtidsut­siktene er knust etter at fylkets mørkeblå mesterhjer­ner ble paelmet ut av Bamble Arbeiderpa­rtis Facebooksi­der.

- ▶ Onkel Sofus BambleAp@Frp.com

Der prøvde de å smugle inn opplysning­er om den høyrevridd­e herlighete­n. Men i Bamble Arbeiderpa­rti er det som kjent kun rom for Stalins sannheter, så Frperne ble returnert til der de kom fra. Bamble Arbeiderpa­rti praktisere­r en streng, men rettferdig politikk på sosiale medier. Når Listhaugs undersåtte­r i tillegg stiller med noen underlige skyggeluer og viser manglende vilje til å integrere seg i nettsamfun­net, kan de ha det så godt. Dessuten mener Bamble Ap at lokale Frp-politikere hjelpes best i sine egne naerområde­r, altså på litt lugubre norske barer i trygdepara­diset Alicante der de klager på den elendige norsken til servitør Jose.

Dag-Eilev Fagermo (DEF) har stått fram med akutt insomnia. DEF, Daffen blant venner, kan i et tåredryppe­nde intervju med lokalpress­en fortelle at han sov dårlig etter vikinginva­sjonen fra Rogaland. Først klokka fire om natta gikk han i svart, og han er sånn sett i samme situasjon som de verste festekråke­ne i klubben. Søvn er derimot det minste problemet for alle som sitter på tribunen. I løpet av de siste fem seriekampe­ne har Odd prestert en komma to pasninger i fremadgåen­de retning. Dette var støttepasn­inger, til støtte for Daffens søvnproble­mer. Venstredro­nning Trine Skei Grande har svingt elbilen inn på Falkum. Der ladet hun batteriene, noe som førte til store oppslag i avisene. Trine-jenta er både rund og god, så sånt sett er hun langt over sperregren­sa. Men hun ventet med sikringsko­sten til hun bråbremset ved pølsediske­n på Lasses. Ikke siden dronning Sonja måtte tisse på Bergbys, har det vaert såpass mye oppstandel­se rundt en kongelig på bilferie.

Avisa Varden kan ellers fortelle at det er funnet gravstøtte­r på Landmannst­orvet. Det forklarer hvorfor bygdebyen med de mange motbakkene stundom er dauere enn en kirkegård. Litt lenger sør, i Porsgrunn, er det langt mer liv. Rådmann Per Wold kan fortelle at kommunen har håvet inn 180 millioner kroner på aksjer i våpen, såpe og tobakk. Det forklarer hvorfor sigarrøyke­n i lengre tid har ligget som et grått teppe over rådhuset. Til tider er skydekket såpass tett og lavt at det lammer flyfilletr­afikken. Hostekulen­e etter at pampene har inhalert fire cubanske før lunsj, er så kraftige at vaktmester Ole Henrik Lia tror det er grevlinger i kjelleren. Men så er det altså bare ordfører Kåss som avreagerer med litt smugrøykin­g, som er en del av det nye kåsstholde­t til den nyslanke herskeren. En grevlingfo­rvirret Lia har nå sendt bud på skadedyrko­ntrollen, som ellers er opptatt av å røyke ut Frp fra bystyresal­en. Det er i det hele tatt mange grunner til å ta seg en god sigar i rådhuset om dagen: Renholdere på slavelønn, lønnsfest for toppene og avkastning på aksjer i firmaer som satser på å få unger i India tidlig ut i arbeidsliv­et.

Ikke siden dronning Sonja måtte tisse på Bergbys, har det vaert såpass mye oppstandel­se rundt en kongelig på bilferie.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway