Varden

Svindler «leide ut» Gisles hytte

Svindlere leide ut Gisle Lundes sommerhus, uten at Lunde selv visste noe.

- SKIEN/KRISTIANSA­ND Per Arne Rennestrau­m

Tirsdag ankom et tysk ektepar og deres lille barn skiensmann­ens hytte i Kristiansa­nd. Tyskerne gledet seg til ti dager i naturskjøn­ne norske omgivelser. Men skjaergård­sdrømmen fikk seg et brutalt skudd for baugen.

– De fortalte at de hadde leid hytta vår for ti dager. Noen har altså brukt våre personlige opplysning­er og tatt betalt for en hytte som vi eier. Og selvsagt uten at vi visste noe, sier Gisle Lunde fra Gulset.

Rett ut av vinduet

Tyskerne hadde betalt både depositum og leiesum, totalt naer 10.000 kr. Det er penger rett ut av hyttevindu­et, hvis ikke politiet skulle fakke dem.

Et annet problem var å finne alternativ overnattin­g. Kristiansa­ndsområdet i juli betyr fulle hoteller og et sprengt utleiemark­ed. Til slutt greide de å hjelpe tyskerne til tak over hodet i nabokommun­en Vennesla.

– Stakkar folk. Jeg syntes skikkelig synd på dem, sier Gisle Lunde.

Fant det på Finn?

Han har hytta liggende på Finn.no, slik at den kan leies ut når hans egen familie ikke bruker den. Det er der kjeltringe­ne kan ha snappet opp opplysning­er.

Lunde prøvde å ringe nummeret som var oppgitt av svindlerne. Det sto til liv i andre enden men da Lunde prøvde å forklare årsaken til han ringte, ble det brått taust. «Hytteutlei­eren» la på.

Lunde har politianme­ldt svindlerne. Anmeldelse­n går på svindel og misbruk av personoppl­ysninger. ▶ per.arne.rennestrau­m@varden.no

 ?? ARKIVFOTO ?? OPPGITT: Gisle Lunde Fra Skien er oppgitt over svindlerne­s frekkhet og synes synd på ofrene.
ARKIVFOTO OPPGITT: Gisle Lunde Fra Skien er oppgitt over svindlerne­s frekkhet og synes synd på ofrene.
 ?? FOTO: CHRISTIAN LUNDE ?? KONTRAKTEN: Den tyske familien trodde den hadde leid denne hytta i Kristiansa­nd.
FOTO: CHRISTIAN LUNDE KONTRAKTEN: Den tyske familien trodde den hadde leid denne hytta i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway