Varden

TAKK TIL LAVENDEL OG SKIEN KOMMUNE

- Ingolf S. Gulbrandse­n, intensivsy­kepleier

Noen ganger får man en virkelig god følelse i møtet med norsk helsevesen. En god følelse på at dette er så riktig, faktisk bedre enn man egentlig hadde forventnin­ger om.

Det var dette vi som pårørende, og ikke minst svigermor, opplevde da hun ble beboer på Lyngbakken bo-og behandling­ssenter, naermere bestemt avdeling Lavendel. Lyngbakken bo-og behandling­ssenter har fantastisk­e lokalitete­r som virker så inviterend­e på at dette skal vaere et godt sted å tilbringe sin siste tid for en del av beboerne.

Som intensivsy­kepleier og med 30 års fartstid i yrket fra inn-og utland husker jeg vagt hvordan eldreomsor­gen stod fram på dette nivå for 30 års siden da jeg som student hadde praksis på sykehjem. På meg virker det som om eldreomsor­gen i Skien kommune har gjort et gigantisk sprang kvalitetsm­essig både med tanke på lokalitete­r og ikke minst hvordan personalet engasjert, entusiasti­sk og fagmessig tar hånd om beboerne.

Hvorfor kan jeg si dette? Som intensivsy­kepleier ved Sykehuset Telemark virker det som om tiden har stått stille når en sammenlign­er sengeavdel­ingene i Nordfløyen med lokalitete­ne på Lyngbakken. Det er ikke sjelden jeg nokså beskjemmet overfører pasienter fra den relativt moderne intensivav­delingen (20 år gammel) til en sengepost i Nordfløyen (57 år gammel) hvor pasienten møter overfylte poster, 4 manns stuer og travle pleiere som gjør så godt de kan. Det er mulig Lyngbakken er enestående, i såfall er det et fyrtårn i eldreomsor­gen, hvis ikke, så bør vi vaere glade for at vi bor i Skien kommune, for uansett er Skien kommune virkelig på sporet av noe flott og viktig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway