Varden

Solid overskudd for isdronning

Oda Sofie Johnsen (23) satset for fullt på salg av is i sommerbyen. Det gir penger i kassa.

- BREVIK

Naermere 50.000 is ble solgt i fjor, ifølge en uhøytideli­g beregning Varden har gjort. Ida Sofie Johnsen er fornøyd. Regnskapet for 2016 viser at smaksbombe­r for 1,6 millioner kroner gikk over de to diskene i Brevik. Driftsresu­ltatet var på 140.000 kroner, en forbedring på 150.000 kroner fra 2015.

– Skal man drive bedrift, så bør det helt gå såpass bra, sier Oda Sofie som også er bystyremed­lem for Høyre.

To isbarer

Midt i Brevik sentrum har 23-åringen posisjoner­t seg med en isbar på hver side av Storgata. Bare de med sterkest viljestyrk­e går forbi.

Virksomhet­en avler ti sesongarbe­idsplasser. Den unge gründeren bruker virksomhet­en som attåtnaeri­ng mens hun studerer. I fjor tok hun ut 125.000 kroner i lønn.

– Det er to år til jeg er ferdig med studiene. Jeg er litt usikker på hvor lenge jeg skal drive selskapet – eller om jeg skal overlate det til andre. Men at det blir salg av Diplom-Is her i Brevik også i framtiden, er helt sikkert, sier Oda Sofie.

2000 is på en dag

Sesongens største kassasukse­ss så langt var under Bacalaofes­tivalen. Over 2000 is gikk ut den dagen.

Nøyaktig hvor mange enheter som går over disk i løpet av en sesong, er ikke mulig å spore helt nøyaktig. Men med en snittpris på 35 kroner, snakker vi om rundt regnet 48.000.

Årets juni var så som så. Men i juli har det vaert godt salg forteller isdronning­a.

Lei av bilkjøring

– Men jeg merker at det er mindre salg om ettermidda­gen. Det kan ha noe med trafikken å gjøre. Hvis man sitter en time i kø for å kjøre hjem til Heistad, så setter du deg kanskje ikke i bilen etterpå for å kjøpe is i Brevik. Men det er likevel bedre enn i fjor, da all trafikk gikk over torvet. Av årets kunder er de fleste enten båtturiste­r eller folk som bor i byen. Det er ikke så mange som kommer fra Skien og Porsgrunn, beretter Oda Sofie Johnsen.

Iseventyre­t startet for fire år siden. Oda Sofie sto uten sommerjobb. Løsningen ble å klekke ut sin egen sommerjobb – og overta den legendaris­ke Diplomaten. Den ble omdøpt til Oda Sofies Isbar.

Konkurrent­en hun overtok på andre siden av gata et par år seinere har imidlertid fortsatt det hederskron­te Diplomaten­navnet.

Tradisjone­r skal ikke smelte bort.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? FORNØYD: Oda Sofie Johnsen er fornøyd med utviklinge­n for isbarene i Brevik.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M FORNØYD: Oda Sofie Johnsen er fornøyd med utviklinge­n for isbarene i Brevik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway