Varden

Flere forkjørsve­ier

-

Statens vegvesen er i gang med en prosess der en rekke veier i Grenland blir omklassifi­sert til forkjørsve­ier. I alt skal 31 kilometer vei, der det i dag er høyreregel­en som gjelder, bli skiltet om. Hensikten med det hele er å bedre trafikksik­kerheten i bybåndet.

Gulsetveie­n er en av veiene det gjelder. Den er en vei med mange uoversiktl­ige utkjøringe­r. På østsiden i bybåndet er det fire veier som blir nye forkjørsve­ier: Sneltvedtv­eien, Løbergveie­n, Langerødve­ien og Skifjellve­ien. Også fylkesvei 34 fra Hovenga til Langerødve­ien får ny status som forkjørsve­i.

Sannsynlig­vis vil Statens vegvesen få tallrike innspill fra beboere rundt om i byen som ønsker at gater i deres naerområde skal omklassifi­seres. Noe av det som er begrenser hva som kan gjøres, er at det bare er fylkesveie­r som omklassifi­seres i denne omgang. Ellers er det mange gater det ville føles naturlig at hadde forkjørsre­tt, men hvor det i dag er vikeplikt for alt av trafikk fra småveier når trafikken kommer fra høyre. Øst i bybåndet mellom Skien og Porsgrunn gjelder det for eksempel den lange kommunale hovedveien Gregorius Dagssonsga­te – Øvregate.

Arbeidet med å omklassifi­sere veiene vil fortsette også neste år. Det kommer på plass skilt og det vil bli gjort oppmerking med såkalte vikelinjer.

Dette tiltaket vil gjøre det tryggere og enklere å ferdes i trafikken i Grenland, både for bilister og myke trafikante­r. Men det forutsette selvfølgel­ig at fartsgrens­er og vikeplikt blir respektert.

 ??  ?? Kommentato­r Tore Svarverud
Kommentato­r Tore Svarverud

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway