Varden

Flere helsesøstr­e

-

De fleste som har gått igjennom en skolekorri­dor har sett døra med det skilt inn til helsesøste­r. Dessverre er døra som oftest stengt.

Enav des tørsteutfo­rdringene i Norge er at nesten 20 % av barn og unge har psykiske lidelser. Den vanligste dødsårsake­n blant unge menn er selvmord, og ikke nok med det, men Norge topper selvmords statistikk­en i hele Europa. Derfor er det viktigere enn noen gang a tvi prioritere­r skolehelse­tjenesten. Der forgår Høyre til valg på tre enkle grep som kan gjøre noe med problemet.

For det første

må vi gi mer penger til kommunene sånn at de kan ansette flere psykologer og helsesøstr­e. For det andre kan man gjøre veien fra psykolog til behandling kortere, ved å kutte ut fastlegen. For det tredje må man slippe til alle som vil hjelpe til og behandle psykisk syke, uavhengig av om de er private eller offentlige. For første gang siden 2008 går antallet psykologer som skal hjelpe unge opp. Det er veldig bra. Likevel så uroer det meg når kommuner som Trondheim som styres av Arbeiderpa­rtiet, mottar millionbel­øp fra staten for å ansette flere helsesøstr­e men velger å bruke det på noe helt annet. Det vil vi ha en slutt på. Derfor må lokalpolit­ikerne ta mer ansvar og samarbeide med regjeringe­n for å løfte det psykiske helsetilbu­det.

Med Erna som

statsminis­ter så skal vi gi hjelpen til de som trenger det, fordi det er for viktig til å utsette. Unge Høyre tror Norge er på sitt beste når alle som trenger hjelp får det. Derfor går vi til valg på flere helsesøstr­e og et bedre psykisk helsetilbu­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway