Varden

Nå får Stefan muligheten

– Det kommer ikke til å bli farlig. Jeg tror det kommer til å bli gøy!

- SKIEN ▶ Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Det sier Stefan Mladenovic. Odd-spilleren flyttet som treåring fra Daruvar, halvannen time unna Zagreb, til Norge med sin familie. I dag er han tilbake og forbereder seg på å senke den kroatiske hovedstads klubben.

– Hva jeg vet om Dinamo Zagreb og supportern­e? Ikke så veldig mye. Jeg vet jo at det er en stor stadion, at de har et bra lag, og at de har en gjeng supportere som skiller seg ut og lager trykk på kampene.

Startet borgerkrig­en

Det hevdes at slaget mellom supportern­e til Dinamo Zagreb (Bad Blue Boys) og Røde Stjerne (Delije) fra Beograd 13. mai i 1990 var en av faktorene som utløste borgerkrig­en i Jugoslavia.

Den samme supportegr­uppen hadde også ansvaret for at at klubben ble utestengt fra europacupe­n i 1994.

I Norge har det vaert trøbbel i forbindels­e med kampene mot Brann og Molde, og når det kroatiske landslaget var her i 2015.

Odd-spilleren frykter ikke at de skal komme opp i utenomspor­tslig trøbbel.

– Nei. Jeg tror de har laert av det bråket som har vaert for ikke så lenge siden, da de har vaert utestengt fra stadion. Det kommer til å gå greit, og i alle fall ikke vaere farlig for oss. Jeg tror det kommer til å bli gøy.

Starter

Mladenovic kom inn og ble matchvinne­r mot Vaduz. Etter all sannsynlig­het starter han i torsdagens kamp.

– Ja, det ser vel kanskje slik ut, smiler kantspille­ren.

– Det er veldig bra om jeg får tillit. Det er nettopp det jeg har ventet på … Ventet på den ene sjansen til å vise meg ordentlig fram mot et godt lag, slik ta jeg kanskje kan snappe en plass i startoppst­illingen framover, legger han til.

Han forsøker å tenker minst mulig på rammene rundt kampen.

– Jeg tenker ikke så veldig mye på hvem vi møter eller at vi spiller i mitt fødeland. Jeg har fokus på å spille så bra som overhodet mulig og tenke mest på meg selv og de arbeidsopp­gavene Fagermo gir meg.

Mål og målgivende

Selv om han ikke har fått like mye spilletid som han ønsker, så er han likevel fornøyd med de siste knappe to sesongene.

- For 18-20 måneder siden spilte jeg i opprykkska­mpen til 2. divisjon på Jaeren mot Bryne II. Nå får jeg kanskje starte mot Dinamo Zagreb i Kroatia. Det er selvfølgel­ig kjempegøy. - Hva forventer du i kampen? - Vi møter et bra lag. De er gode fremover, men ikke like kjappe hjem igjen. Vi har gode kontring s muligheter om vier presise. Forme g passredet bra. Hva med en scoring og en målgivende?

 ?? FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB ??
FOTO: TERJE BENDIKSBY / NTB
 ?? SKJERMPDUM­P BAD BLUE BOYS FANSIDE ?? GØY:
Stefan Mladenovic gleder seg til å spille foran «Bad Blue Boys». Det blir trykk, selv med halvfullt stadion.
SKJERMPDUM­P BAD BLUE BOYS FANSIDE GØY: Stefan Mladenovic gleder seg til å spille foran «Bad Blue Boys». Det blir trykk, selv med halvfullt stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway