Varden

- Filmindust­rien går på tomgang

Naomi Watts er dobbelt TV-aktuell for tiden, med hovedrolle i Netflixser­ien «Gypsy» samtidig som hun spiller en stor rolle i nye «Twin Peaks». Det er ikke tilfeldig.

- Gunnar Rehlin, NTB-TT

– Det er ikke slik at jeg aktivt har lett etter fjernsynss­erier, men det føles som om filmindust­rien går på tomgang, sier filmstjern­en.

I juniferske «Gypsy» spiller hun en psykoterap­eut som blir litt for interesser­t i sine pasienters liv og forsøker å forandre dem.

– Det er en fortelling om en person som ikke er fornøyd med sitt eget liv, selv om det på overflaten ser ut som en perfekt tilvaerels­e. Men det er ikke tilstrekke­lig for henne, og det handler mer om hennes indre liv enn om det ytre, sier Naomi Watts når TT møter henne i London

Lokket dit

Watts forteller at hun ble lokket til Netflix-serien av den komplekse rollekarak­teren.

– Det føltes som noe nytt for meg, og noe som vi overhodet ikke ser så ofte. Roller for kvinner skal enten vaere helt gode eller helt onde. Denne kvinnen lever lite grann i begge verdener, sier Naomi Watts.

Aldri svar

– Det meste er superheltf­ilmer og andre oppfølgere, det er ikke flust med gode, dramatiske roller for kvinner, fastslår Watts.

Det er derfor hun akkurat nå er aktuell i de to TV-seriene. Med innsatsen i «Twin Peaks»serien er hun også tilbake med regissør David Lynch. Det var i hans 2001-film «Mulholland Drive» at Naomi Watts fikk sitt store gjennombru­dd.

Hvordan var det egentlig på ny å jobbe med den egensindig­e regissøren? Da ler hun, og svarer:

– Man går bare inn, legger seg i hendene til mister Lynch og sier «ta meg dit du vil». Han har ikke forandret seg på de årene som har gått. Han er som han er, han befinner seg på sitt eget nivå. Han får den ene fantastisk­e ideen etter den andre, og hvor absurd det enn virker, så er det forankret i en eller annen slags sannhet.

Krystallsl­ott i vente

Men nå venter nye roller for nye regissører på Naomi Watts. Og det for kinolerret­et:

I nylig ferdig innspilte « Ophelia», som forteller Hamlethist­orien sett fra Ophelias synspunkt, gestalter hun dronning Gertrude, mens tittelroll­en spilles av Daisy Ridley fra nye «Star Wars». Bak står den fremadstor­mende regissøren Claire McCarthy.

Aller først blir hun likevel å se i «The Glass Castle», som har USA-premiere i august før filmen blir å se i Norge fra 27. oktober. Der spiller hun og Woody Harrelson et dysfunksjo­nelt foreldrepa­r – med Brie Larson i rollen som en av døtrene, Jeanette Walls.

 ?? FOTO: ALISON COHEN ROSA / NETFLIX ?? TOMGANG: Det føles som om filmindust­rien går på tomgang, sier Naomi Watts.
FOTO: ALISON COHEN ROSA / NETFLIX TOMGANG: Det føles som om filmindust­rien går på tomgang, sier Naomi Watts.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway