Varden

Festival frister med NM og kortreist mat

Kistefesti­valen er mer enn musikk. I helgen arrangerer de NM i vannsklieh­opp og frister med selvskutt meny.

- SILJAN

Festivalen på familiegår­den ved Groningen-vannet startet som en felles bursdagsfe­st i 2014.

Tre år senere er den rurale festen, som har som formålspar­agraf å føre bygda tettere byen og byen tettere bygda, blitt en spennende festival.

«Oppdager» artistene

Brødrene Martin og Andreas Kirste og fetteren Arne Fredrik Kiste er stolt over artistlist­a den unge festivalen kan vise til.

– Flere har blitt kjente navn etter at de har spilt her. Vi har ikke økonomi til å hente de største headlinern­e, men bruker kontaktnet­tet vårt for å invitere de som er på vei opp, sier Andreas Kiste.

Et godt eksempel er Arif og Unge Ferrari, som rett etter at de var booket til Kistefesti­valen i 2015 havnet på kongescene­n på Slottsfjel­lsfestival­en i Tønsberg.

I år er det SVM, Oslo Cityfuckbo­y, Slam!kollektive­t, Grand Motel, Hester V75, Kjartan Lauritzen, Vibbefange­r - Hagefest, Kaja Gunnufsen, Ingvild Homme, Paal Flaata, Teodor Kristoffer­sen, Curvs, Neperud & Cesh som inntar scenen på familiegår­den.

Festivalen starter med et «vorspiel» torsdag, og arrangøren forventer at det kommer over 600 gjester på årets festival.

Mor Ingunn sikret maten

– Vi har to grunnpilar­er ved festivalen, som er musikken og maten, sier Andreas Kiste.

På årets meny står blant annet bevergryte og sandwich med duekjøtt eller moskusand, ved siden av gjeddeburg­er, pizza og kebab med rådyr, mangalitza­svin eller kje.

Maten kommer fra gården eller er skutt av festivalsj­efene.

Den jakten har det siste året ført til flere politiaksj­oner. I fjor høst rykket flere patruljer med bevaepnet politi ut til det «store gjengoppgj­øret» på Siljan. Det viste seg at det var Martin Kiste og jaktkamera­ter som var ute og sikret duer til festival-matbordet.

Lensmannen dukket også opp da han var ute for å skyte bever.

– Vi hadde løyve, så det ordnet seg begge gangene, smiler Martin.

Han sier ideen om den spesielle maten kom da han vurderte hva de skulle servere under bursdagsfe­iringen i 2014.

 ??  ??
 ??  ?? KISTEFESTI­VALEN:Martin, Andreas og Arne Fredrik Kiste startet Kistefesti­valen i 2014. Den rurale festivalen har
KISTEFESTI­VALEN:Martin, Andreas og Arne Fredrik Kiste startet Kistefesti­valen i 2014. Den rurale festivalen har
 ??  ?? FEST:Arne Fredrik Kiste, Andreas Kiste og Martin Kiste feiret bursdag med låvefest i 2014. Det har blitt til en spesiell festival.
FEST:Arne Fredrik Kiste, Andreas Kiste og Martin Kiste feiret bursdag med låvefest i 2014. Det har blitt til en spesiell festival.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway