Varden

210 mill. for barnehager

-

Gründerne fikk rundt 210 millioner kroner da Grenland Barnehaged­rift i fjor ble solgt til Kunnskapsv­erkstedet. Salget skjedde på forsommere­n i fjor, omfattet 11 barnehager i Skien, Bamble, Sauherad og Sandefjord. Nå kommer regnskapet på bordet for hva slags summer som var involvert. Vardens beregning er at det er snakk om 210 millioner kroner.

Barnehages­elskapets forgrunnsf­igur Knut Bråthen har gjennom mange år vaert en synlig og ofte litt kontrovers­iell skikkelse i diskusjone­r om barnehageu­tbygging. Det ingen kan ta fra ham og selskapet, er at de har bygd opp en virksomhet med 270 ansatte og 1.100 barnehagep­lasser. De har vaert med på å få til den fulle barnehaged­ekningen som er et erklaert politisk mål.

En av dem som har reagert på at barnehagei­nvestorene har kunnet hente ut disse store summene er SVs stortingsk­andidat Ådne Naper. Han peker på at det er store offentlige tilskudd til driften som gjør at selskapet har kunnet bygge opp verdier som det nå var mulig å selge. Han understrek­er at dette ikke er et personangr­ep på gründerne som tjener penger, men en kritikk av systemet.

Naper har et poeng i at disse pengene kunne vaert brukt til andre, gode formål. Men når privat bygging og drift i mange år har vaert en del av løsningen for barnehaged­ekningen, er det vanskelig å kritisere at en barnehage blir solgt.

Knut Bråthen og kompanjong Eirik Sannes Østerlid har kjøpt forretning­sgården Eeks gård ved Handelstor­get. Så forhåpentl­igvis vil barnehagep­engene bli brukt til en god byutviklin­g i Skien.

 ?? Tore Svarverud ?? Kommentato­r
Tore Svarverud Kommentato­r

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway