Varden

Barnehage ble bolig

Romslige Marihøna barnehage på Hovet har nå blitt bolig til to familier med stort plassbehov.

-

Det er to barnerike familier med bakgrunn fra Somalia som leier barnehagen av Porsgrunn kommune.

18 personer

Til sammen bor det 18 personer i de tidligere var lokalene til Marihøna spesialbar­nehage. Denne barnehagen flyttet til nye lokaler i nye Heistad skole i slutten av 2012, og lokalene på Hovet har stått tomme siden 1. januar 2013.

Barnehagen er gjort om til boliger av kommunen. Inne er det fargerike dører og romslige stuer med god kjøkkenpla­ss, og på utsiden er det lekeappara­ter.

– Den tidligere barnehagen er bolig for to familier med behov for mye areal, bekrefter Laila Finkenhage­n i avdeling for eiendomsfo­rvaltning i Porsgrunn kommune.

Trives veldig godt

– Det er kjempefint her og god plass til alle. Vi trives veldig godt og føler oss veldig velkom ne i nabolaget. Vi har blitt tatt veldig godt imot av naboene, forteller Muhammed Hirsi til Varden.

Ungene gjør slike ting som andre barn gjør om sommeren; utforsker naerområde­t og hopper på trampoline­n.

– Her har de noen å leke med, og det er et miljø de kan føle seg trygge i, sier Muhammed Hirsi.

Det er fire år siden han flyktet fra Somalia, og praten går på veldig bra norsk. Nå går foreldrene Istar og Muhammed på skole, og etter hvert håper de å få utdannelse og jobb og bidra tilbake til deres nye hjemland.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? FLYTTET INN I MAI: Her er noe av dem som bor i det som før var barnehage på Hovet. Fra venstre ser vi: Muhammed Hirsi, Saba, Abdishakur, Istar, Abrahaman (foran) og Sabrin.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD FLYTTET INN I MAI: Her er noe av dem som bor i det som før var barnehage på Hovet. Fra venstre ser vi: Muhammed Hirsi, Saba, Abdishakur, Istar, Abrahaman (foran) og Sabrin.
 ??  ?? TRAMPOLINE: Abrahaman, Saba og Sabrin gjør som andre unger – tester ut ulike sprell på trampoline­n.
TRAMPOLINE: Abrahaman, Saba og Sabrin gjør som andre unger – tester ut ulike sprell på trampoline­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway