Varden

Båten gikk i ring og skipperen var full

-

Politiet fikk i morgentime­ne onsdag melding om en båt som gikk i ring utenfor Håøytangen i Porsgrunn. Årsaken til den spesielle kjøringen var at båtføreren hadde kost seg litt ekstra før avreise.

PORSGRUNN Det viste seg etter hvert at det var en grunn til at det gikk trill rundt for føreren av farkosten. Han var noe stedvill, og det ble ikke bedre av at han hadde inntatt flytende vaeske med alkoholinn­hold.

Det var klokka 04.20 at politiet fikk melding om at det gikk en båt i ring utenfor Håøytangen, omtrent på grensa mellom Vestfold og Telemark.

Hovedredni­ngssentral­en tok fatt i saken og sendte ut både brannbåt og redningssk­øyte fra Stavern. De kom i kontakt med to personer som var ombord i båten. Den lite målbevisst­e båt kjøringen viste seg å ha en årsak.

Skipper og mannskap forklarte at de var usikre på hvordan de skulle ta seg inn til Helgeroa. Derfor hadde de like godt bare latt båten gå i en sirkel – så de ikke skulle rote seg enda mer bort.

Båten ble eskortert inn til Langesund der politiet sto klare til et dypdykk i båtføreren­s tilstand. Det viste seg raskt at han var påvirket i større grad enn det lovverket gir anledning til.

– Han blir tatt med til legevakta for blodprøvet­aking, sier operasjons­leder Gisle Småge i SørØst politidist­rikt til Varden onsdag morgen.

Mannen kan nå vente seg en reaksjon fra politiet.

 ?? FOTO: PAL GRONBECK / REDNINGSSE­LSKAPET / NTB SCANPIX ?? HJALP: En redningssk­øyte ble sendt til stedet.
FOTO: PAL GRONBECK / REDNINGSSE­LSKAPET / NTB SCANPIX HJALP: En redningssk­øyte ble sendt til stedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway