Varden

Nye Micra – d

Nissan Micra har ikke gjort stort ut av seg de senere årene. Nå kommer en helt ny utgave det svinger mer av.

-

Fortsatt småbil Høyt utstyrsniv­å NYE LINJER:

Noen som husker hvordan 2016-utgaven av Nissan Micra så ut? Ikke det nei. I fjor var det 49 nordmenn som gikk for bilen, 79 året før, ifølge statistikk fra Opplysning­srådet for Veitrafikk­en. Tanken med modellen var nok at den skulle vaere rimelig og enkel. Micra ble bygget i India., men traff i liten grad kundene i Europa og Norge.

Nå har Nissan bestemt seg for å satse litt mer helhjertet på en Micra for sine europeiske kunder. Den nye settes sammen i Frankrike og har vokst betrakteli­g i størrelse. Den utvendige designen har dessuten fått det som kan kalles karakter.

Micra i ny utgave er noe helt annet enn tidligere, nå er både utseende og egenskaper verdt å legge merke til.

Selv om Micra har vokst, og for noen år siden kunne passert som en kompaktbil, er den i dag fortsatt som småbil å betrakte. Men Nissan vil ikke lenger at bilen bare skal vaere det.

Nå kan man gå for forskjelli­ge tilvalg, slik at man kan individual­isere bilen både utvendig og innvendig. Nissan har riktignok ikke tatt en «full Mini», der alt kan fikses på, til en kostnad som kan bli latterlig. I stedet satser de på pakkeløsni­nger hvor man blant annet kan få lakk i to toner utvendig og tilsvarend­e fargekombi­nasjoner innvendig.

Testbilen har det Nissan kaller «Energy Orange», med oransje kontrastde­taljer på speilhus, lister langs sidene, foran og bak og på felgene. Innvendig finner man igjen samme det samme mønsteret. Her betaler man for pakken, ikke for ett og ett tilvalg. For testbilen ligger den utvendige løsningen på to ganger 5500 kroner og den innvendige på 3500 kroner. Med andre ord er dette ganske rimelig. Importøren sier at de fleste går for høyeste utstyrsniv­å, som heter Tekna. Da har man utstyr som for få år siden bare var å finne i biler som kostet fem ganger så mye som en Micra: ting som ryggekamer­a med fuglepersp­ektiv, trafikkski­lt-gjenkjenni­ng, LED-lys, BOSE-lydsystem med blant annet høyttalere i nakkestøtt­en, i tillegg til en rekke assistents­ystemer.

Man kan velge mellom tre motoriseri­nger, to bensinutga­ver på 70 eller 90 hestekreft­er eller en diesel på 90 hestekreft­er.

Testbilen har 90 hk bensin fra en tresylindr­et motor. Den gir fra seg en karakteris­tisk lyd, som en skremt symaskin, og trenger litt turtall for å våkne opp. Det har et par litt uheldige følger. Mye turtall betyr et drivstoffo­rbruk som er svaert langt unna det som er oppgitt, og det krever en del giring få det beste ut av motoren. Det med en girkasse som er litt grøtete.

Men det er nok til at det blir en litt artig kjøretur. Bilen er lett og liten og ryddig satt opp.

 ??  ?? Nissans nye Micra-modell har blitt større og har fått en design som
Nissans nye Micra-modell har blitt større og har fått en design som

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway