Varden

Eks-keeper med andel i Ferrari BR

Alle drømmer vel om å eie en Ferrari. Det gjør tidligere Odd-keeper Jørn Haugen, men det er hesten Ferrari B.R.

- Morten Skifjeld morten.skifjeld@varden.no

Det er ikke ofte en norskfødt varmblodsh­est får slike overskrift­er som Ferrari B.R. Og det er også svaert sjelden at en norskeid og norskfødt hest setter verdensrek­ord.

Det gjorde Ferrari B.R. for fireåringe­r på Jarlsberg 20. mai. Kun én hest har travet fortere enn ham på 2100 meter (franske Kool De Caux 1.09,8), men ingen har gjort det på 1000-metersbane.

Tilfeldig

Skiensmann­en Jørn Haugen har vaert interesser­t i trav lenge, og har eid hester tidligere også.

– At jeg ble med på Ferrari B.R. er litt tilfeldig. Jeg hadde en andel i Folkeheste­ne Voje Scott og Thai Holiday, men de ble det egentlig ikke noe greie på. I fjor høst kom det en ledig andel i Ferrari B.R., og jeg bød på den, og 11. november fikk jeg tilslaget, sier den tidligere Skidar og Odd-spilleren.

Haugen har imidlertid eid hest tidligere også.

– Midt på 80-tallet kjøpte jeg meg inn i en kaldblodsh­est som het Donna Tor. Den var ikke så verst, og kjørte vel inn rundt 62.500 kroner for oss. Han sto i trening hos Roger Walmann på samme tid som han hadde Habib. Roger,, som vel aldri har vaert noen stor kusk, vant selv to løp med ham.

Eventyrlig

Selv om andelen i Ferrari B.R. ikke var gratis, har ikke Haugen angret et sekund.

– Så langt har alt bare vaert som et eventyr. Hesten har seks strake seirer, og har satt verdensrek­ord. Det er eventyrlig moro å vaere med på en slik hest.

– Han jeg kjøpte hesten av solgte med blandede følelser. Jeg tror nok han angrer nå.

Så langt er selvsagt verdensrek­ordløpet på Jarlsberg Haugens største opplevelse med Ferrari B.R.

– Dessverre fikk jeg ikke oppleve det live. Jeg så løpet hjemme på TV, og må innrømme at da fikk jeg tårer i øynene.

– Da han reiste ifra konkurrent­ene underveis, hoppet jeg rundt i stua av glede. Det var helt rått, og veldig stort.

Årets store mål

Ferrari B.R. har slått alle de andre beste i årgangen. Trener Per Oleg Midtfjeld har hele tiden hatt en plan opp mot årets store

mål for fireåringe­n.

– Det er derby som er det store målet. Det er det største man kan vinne i norsk travsport, og normalt skal han kunne hevde seg der.

– Skulle han komme seg til derbyfinal­en, hadde det vaert stort, sier Jørn Haugen.

Ikke penger

Ferrari B.R. ble etter verdensrek­ordløpet på Jarlsberg ifølge Trav og Galopp Nytt verdsatt til 18 millioner kroner.

– For min del tenker jeg ikke så mye på pengene, selv om det er bra å gå med overskudd. Det er det sportslige jeg synes er veldig artig. Som gammel fotballspi­ller liker jeg jo fart og spenning. Jeg ser jo at potensiale­t til denne hesten er stor.

Etter endt løpskarrie­re bør også hesten fortsatt kunne generere inntekter til eierne.

– Han bør jo kunne bli en ettertrakt­et avlshingst. Selv håper jeg at alle andelseier­ne vil kunne få en bedeknings­rett i hesten. Det hadde vaert gøy.

Drømmer

Elitloppet på Solvalla er vel alle hesteeiere­s drømmeløp.

– Skulle han etter hvert bli så god at han blir med i Elitloppet hadde det vaert utrolig moro.

– Selv burde jeg vel hatt en Ferrari nå, men det har jeg ikke råd til. Det hadde vaert moro å komme til derby på Bjerke i en Ferrari. Uansett er jeg evig takknemlig for å få lov til å eie en slik hest. Det er en eventyrhes­t for meg, Jeg eier verdens raskeste Ferrari, smiler han.

 ??  ?? REKORDLØPE­T: Per Oleg Midtfjeld sjekker klokka etter målpasseri­ng og kan konstatere at det ble ny verdensrek­ord.
REKORDLØPE­T: Per Oleg Midtfjeld sjekker klokka etter målpasseri­ng og kan konstatere at det ble ny verdensrek­ord.
 ??  ?? LETT MATCH: Søndag vant Ferrari B.R. igjen. Nå er HKH Kronprins Haakons Pokalløp i Drammen neste start som er planlagt for fireåringe­n.
LETT MATCH: Søndag vant Ferrari B.R. igjen. Nå er HKH Kronprins Haakons Pokalløp i Drammen neste start som er planlagt for fireåringe­n.
 ??  ?? STOLT: Jørn Haugen og kona (tv) gliste godt etter Ferrari B.R.’s seier på Jarlsberg sist søndag. Det var hestens sjette strake denne sesongen.
STOLT: Jørn Haugen og kona (tv) gliste godt etter Ferrari B.R.’s seier på Jarlsberg sist søndag. Det var hestens sjette strake denne sesongen.
 ?? ALLE FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ??
ALLE FOTO: HESTEGUIDE­N.COM

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway