Varden

Synne sikret tredjeplas­sen

- ARVIKA ▶ Hans Christian Meen sport@varden.no

Synne Sandven fra Notodden O-lag holdt hodet kaldt under jaktstarte­n på O-ringen. 12-åringen orienterte sikkert gjennom hele løypa og sikret 3. plassen i sammendrag­et.

Synne Sandven har fulgt en god vinneropps­krift under gigantarra­ngementet i Arvika; orientere sikkert gjennom alle etappene.

Etter plassering­ene 7-22-58 på de fire første etappene gikk hun ut som tredje jente i 12-årsklassen hvor hele 131 jenter stilte til start.

Med en konkurrent bare sekunder bak henne på jaktstarte­n, var hun avhengig av nok et toppløp for å sikre pallplasse­n.

Det klarte Synne med glans. Hun kom seg gjennom løypa uten store problemer, og sikret 3. plassen med god margin.

- Kjempeforn­øyd

- Jeg er kjempeforn­øyd med 3. plassen. Det har vaert en god uke, og jeg er mest fornøyd med at jeg har klart å løpe jevnt under alle etappene. I dag løp jeg litt for langt til 1. post.

– Heldigvis oppdaget jeg det raskt, men det var nok til at hun som startet bak meg fikk kontakt. Vi løp sammen til 4. post. Der valgte vi ulike veivalg. Jeg løp rett på og tjente nok på det. Underveis så jeg også hun som ble nummer to, men jeg fikk aldri skikkelig kontakt, sier Synne. I D18 Elite løp Hanne Vassend seg opp fire plasser på jaktstarte­n, og endte til slutt på en sterk 25. plass. Med det ble hun 11. beste norske jente.

Møtte veggen

- Jeg er skikkelig fornøyd med sammenlagt­plassering­en. Jeg møtte veggen underveis i løypa i dag og hadde egentlig gitt opp, selv om jeg løp sammen med fire andre. På et av de siste veivalgstr­ekkene løp jeg mitt eget veivalg, slik at jeg fikk med meg en drikkepost. Det hjalp heldigvis. Da var det bare å stå på helt inn, forklarer den 17 år gamle POL-jenta.

I klasse H55 endte Harald Hovi fra Skien OK på en 6. plass i sammendrag­et. I klasse D80 løp OK Skeidis Tirill Liby Seip inn til en imponerend­e 2. plass. Helge Gisholt, også han OK Skeidi sikret 9. plassen i H50.

 ?? BEGGE FOTO: HANS CHR. MEEN ?? Synne Sandven, Notodden O-lag ble nummer tre, og var fornøyd med det.
BEGGE FOTO: HANS CHR. MEEN Synne Sandven, Notodden O-lag ble nummer tre, og var fornøyd med det.
 ??  ?? Hanne Vassend møtte veggen, men klarte seg bra.
Hanne Vassend møtte veggen, men klarte seg bra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway