Varden

Fullt trøkk i salget om sommeren

Vi handler litt mindre på Vinmonopol­et i år enn i fjor. I Kragerø er det likevel fullt trøkk i sommeruken­e.

- KRAGERØ ▶ Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

– Vi har fem sommervika­rer på jobb i de mest hektiske ukene i fellesferi­en, sier butikksjef ved Vinmonopol­et i Kragerø, Ågot Evensen. Vinmonopol­et har en nedgang i salget på 1,4 prosent på landsbasis hvis man sammenlign­er første halvår i fjor. I Kragerø er nedgangen den samme perioden på 1,0 prosent. Ifølge butikksjef­en er kundene tradisjone­lle når det gjelder hva de kjøper, men handlelist­a og vanene endrer seg i takt med at feriegjest­ene inntar byen om sommeren.

Musserende

– Salget av musserende og rosévin eksplodere­r om sommeren. Vi har problemer med å fylle opp i butikken og på lageret etter hvert som hyllene tømmes. Rødvin selger vi jevnt av gjennom hele året sier Evensen.

Vanene har endret seg de siste årene, forteller butikksjef­en.

– For noen år siden kunne vi naermest pakke bort rosévinen om vinteren. Nå er utvalget mye større og salget fortsetter gjennom hele året, sier hun.

Polet i Kragerø merker også at det er en kjøpesterk gruppe som inntar byen om sommeren.

– Vi selger mye dyr vin til mer enn 500 kroner flaska, sier Evensen.

Også alkoholfri­tt selges mer nå enn tidligere.

– Utvalget er blitt mye bedre. Vi merker også en økende bevisst rundt alkoholfri­tt. Folk har lyst til å tilby noe ekstra godt til de som av ulike grunner ikke drikker alkohol, sier Evensen.

Butikken har fem ferievikar­er midt på sommeren. dagene er hektiske, og det er spesielt to ukedager som utpeker seg.

Fyller opp

– Vi har flest kunder mandager og fredager. Folk fyller opp før og etter helga. Vi merker også godt hva slags vaer det er. I regnvaer kommer folk på ettermidda­gen, mens de kommer tidlig hvis det er sol, sier Evensen.

Tom Collett fra Oslo har feriert på Skåtøy i 50 år. Han er innom Vinmonopol­et i Kragerø et par-tre ganger i løpet av sommeren. Fredag plukket han med seg et par flasker rosévin før helgen.

– Jeg kjøper rosévin gjennom hele året, også om vinteren. Polet i Kragerø har hyggelige og flinke ansatte, sier Collett.

 ??  ?? Ågot Evensen er butikksjef ved Vinmonopol­et i Kragerø. Hun og staben har hektiske uker om sommeren.
Ågot Evensen er butikksjef ved Vinmonopol­et i Kragerø. Hun og staben har hektiske uker om sommeren.
 ??  ?? Tom Collett fra Oslo har feriert på Skåtøy de siste 50 årene og er innom polet i Kragerø et par-tre ganger i løpet av sommeren.
Tom Collett fra Oslo har feriert på Skåtøy de siste 50 årene og er innom polet i Kragerø et par-tre ganger i løpet av sommeren.
 ??  ?? Kragerø fikk polutsalg i 1993.
Kragerø fikk polutsalg i 1993.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway