Varden

Kommunen ikke råd til en hel P-vakt

Trafikketa­ten i Porsgrunn har så lite å gjøre at kommunen mener det holder å lyse ut en halv stilling som parkerings­vakt.

- PORSGRUNN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Én parkerings­vakt i hel stilling har sluttet. Kommunen trenger en ny. Men han skal bare jobbe halve dager. Mer er det ikke bruk for. Dessuten er parkerings­regimet såpass marginal butikk at det slett ikke er penger til mer. Da kunne det gått i underskudd.

– Oppgavene blir faerre og faerre etter hvert som det blir faerre offentlige parkerings­plasser, sier virksomhet­sleder Torbjørn Krogstad i kommunalte­knikk.

Varden vet at Fagforbund­et er misfornøyd med at det skal opprettes nok en brøkstilli­ng i kommunen. De vil ha folk i full jobb. Derfor har de bedt om hundre prosent stilling, men uten å vinne fram. For såpass er det ikke økonomisk handlingsr­om til.

Så vidt i null

– Er det ikke rent overskudd å gå rundt og skrive ut gebyr?

- Nei, det er det ikke. Det er bare så vidt det går i null, sier Krogstad.

I fjor fikk kommunen inn 1,48 millioner kroner i kontrollav­gift og gebyrer. I tillegg drypper det rundt en million fra betalingsa­utomatene. Men lønninger, drift og administra­sjon koster sitt.

– I praksis har det vaert 2,5 årsverk. To hele stillinger og en reserve som hentes inn ved behov. Sistnevnte er såpass garvet rent aldersmess­ig at han snart skal slutte helt. I tillegg har altså en betjent sagt opp, og det er denne som nå erstattes bare sånn halvveis.

Avgiftspar­keringen har ikke vaert den økonomiske kassasukse­ssen som kommunens administra­sjon trodde da de innførte ordningen. Det skyldes blant annet at den er blitt litt mindre omfattende enn først varslet. I tillegg er det altså faerre parkerings­plasser å sjekke ut.

Trafikkbet­jentene i Porsgrunn har to oppgaver: Å sørge for at folk parkerer i henhold til veitrafikk­loven, og å sørge for at det er sirkulasjo­n på de offentlige parkerings­plassene.

Marthine alene

Marthine Larsen Sannes er for tiden den eneste trafikkbet­jenten i Porsgrunn. Hun sier at det er for lite med bare en på jobb, og at hun ikke kan rekke over alt.

– Det vil hjelpe med en halv stilling til, men personlig ønsker jeg en kollega i full stilling. Men om vi trenger det, kan jeg ikke si før vi har prøvd med en halv til.

– Jeg alene kan ikke dekke opp alt, sier hun.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? Varden. Marthine Larsen Sannes får snart en ny kollega, men den skal ansettes i halv stilling. Personlig kunne hun tenke seg en kollega i hundre prosent stilling, forteller hun til
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M Varden. Marthine Larsen Sannes får snart en ny kollega, men den skal ansettes i halv stilling. Personlig kunne hun tenke seg en kollega i hundre prosent stilling, forteller hun til
 ??  ?? – Så vidt det går i null, sier virksomhet­sleder Torbjørn Krogstad.
– Så vidt det går i null, sier virksomhet­sleder Torbjørn Krogstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway