Varden

Fra YouTube til film

Prebz og Dennis er med sine 230.000 abonnenter og flere millioner visninger Norges største Youtube-stjerner. Nå inntar de kinoene.

- ▶ SKIEN Sindre Omenås

– Det er surrealist­isk å ha med meg en film under armen, når jeg reiser hjem til Sotra for å ha verdenspre­miere på filmen neste uke.

11. august kommer «Prebz og Dennis – the movie» til kinoer over hele landet.

Enorm suksess

– Oi, det er jo Dennis og Prebz, sier sju år gamle Anders Fiskum Larsen da YouTube-stjernene møter Varden ved Bryggepark­en i Skien.

Han sier han gleder seg stort til filmen, og følger guttene nesten daglig på YouTube.

– Neste uke er det Norway Cup i Oslo, og da blir det mange som ønsker selfie med oss på gaten. Det er fantastisk morsomt, også for oss, sier Dennis Vareide, som er fra Langesund.

I dag bor han i Oslo, mens Preben «Prebz» Fjell bor i Drammen.

Slapstick

For to år siden ble guttene kontaktet av Kaspar Synnevåg og Henrik Hylland Uhlving som ønsket å lage en dokumentar om YouTube-fenomenet.

– Vi har egentlig veldig kjedelige liv, så den dokumentar­en hadde vi lite tro på. Vi er også fryktelig dårlig som skuespille­re, så vi falt ned på lage en film der vil gjør mye av det samme som vi gjør på nett, forteller Dennis.

Det betyr mange sketsjer, pranks og utfordring­er. Bakt inn i en rammeforte­lling som starter på Island, der en spåkone kommer med en illevarsle­nde spådom for guttene.

Film for målgruppa

Prebz innrømmer at han ikke hadde sett for seg å havne på det store kinolerret­et.

– Like lite som jeg så for meg å ha YouTube som jobb.

Det siste har utvilsom gått veldig bra.

Guttene har også et avslappet forhold til at kritikere nå skal bedømme arbeidet med filmen.

– Terningkas­t tre er en seier. Vi har laget en film for målgruppa, som er barn og unge. Kritikerne er ikke der, tenker jeg. Skulle en kritiker gi terningkas­t seks, så skal jeg tatovere den på armen, men det skjer ikke, smiler Dennis.

– Er det planer om en oppfølger?

– Vi har foreslått tittelen Deniss og Prebz forsøker seg på toeren. Det eneste som er sikkert, er at den tittelen kommer ikke, ler Dennis. ▶ sindre.omenas@varden.no

 ?? BEGGE FOTO: SINDRE OMENÅS ?? Anders Fiskum Larsen fra Stavanger møtte heltene Dennis Vareide og Preben «Prebz» Fjell i Skien. Pappa Torgeir sikret et bilde som minne.
BEGGE FOTO: SINDRE OMENÅS Anders Fiskum Larsen fra Stavanger møtte heltene Dennis Vareide og Preben «Prebz» Fjell i Skien. Pappa Torgeir sikret et bilde som minne.
 ??  ?? Dennis og Prebz har 230.000 abonnenter på YouTube, og blir sett flere millioner ganger hver måned.
Dennis og Prebz har 230.000 abonnenter på YouTube, og blir sett flere millioner ganger hver måned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway