Varden

Bedre for industrien

-

Det kunne vaert et slagord: «Industrien lever, leve industrien!» Oppslaget i Varden mandag dreide seg om Bilfinger Industrial Services Norway A/S på Herøya, som i 2016 hadde et av tidenes beste resultater. I fjor hadde de en omsetning på naermere to milliarder kroner, og et resultat før skatt på 70 millioner kroner.

Forklaring­en er blant annet flere store kontrakter. En av dem er Yaras Bamboo-prosjekt, som går ut på å bygge ut deres produksjon­slinjer.

Den andre kontakten er Hydros pilotprosj­ekt Karmøy 6 (K6), en pilot med størrelse som en fullskala aluminiums­fabrikk, med en investerin­g på 4,3 milliarder kroner. En tredje stor jobb er å byge opp igjen kompressor­salen til Yaras ammoniakkf­abrikk på Herøya etter brannen i mars.

Den økte omsetninge­n gir også nye arbeidspla­sser. I løpet av første halvår i år har de ansatt 74 nye medarbeide­re. I reportasje­n i Varden ble det også fortalt at bedriften stadig jobber med å finslipe kompetanse­n med kursing av de ansatte.

I forrige uke kunne Varden fortelle om en annen stor industrivi­rksomhet i Grenland, ABB, som går så godt at sommervika­rene får tilbud om å bli på jobb så lenge utover høsten de ønsker.

Langt fra alt er rosenrødt i industrien i Grenland. Krisen i offshorena­eringen har rammet blant annet Vard i Brevik. Men reportasje­ne fra ABB og Bilfinger viser at det er mye som går rett vei i industrire­gionen Grenland nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway