Varden

Treungenes dag

Til manges store glede var det de unges dag på Treungenfe­stivalen i går. Karoline Strømmen Haatveit og Johanne Baksaas gleder seg til årets artister.

- ▶NISSEDAL Camilla Hansen Norheim

Dette året er festivalen­s femtende, og billettsal­get øker raskere enn årene går. Onsdag var det allerede 1.200 vogner på camp.

– I fjor på denne dagen var det 600, det vil si at vi har allerede doblet antall vogner og slått rekorden alt, forteller Jørgen Aalvik Solberg, en fornøyd festivalsj­ef.

På området er det fire forskjelli­ge scener og over femti artister spiller i løpet av uken.

– Billettsal­get har vaert veldig overrasken­de, det ser ut til at vi har økt 20-30 prosent i forhold til fjoråret. Noe som er kjempestas.

Festivalda­g for de unge

Den yngre garde hadde sin store festdag på onsdag med store artister på scenen. Samtidig står det flere unge lovende artister på scenen denne dagen. På utsiden venter to jenter på å komme inn på området, og de synes begge at musikken er det viktigste med festival.

– Vi gleder oss til å se alle, sier Johanne Baksaas og Karoline Strømmen Haatveit i kor.

Etter litt tid kunne de ramse opp artister de gledet seg litt ekstra til.

– Unik 4, Innertier, Freddy Kalas og Julie Bergan, ramset de sammen opp.

– Jeg har også en venninne som spiller i dag, Julianne Homme, og det blir veldig kult å se henne på den store scenen, forteller Johanne Baksaas.

Unge sangtalent­er på scenen

Under generalprø­vene fikk Varden tatt en prat med fjorten år gamle Mirja Veum, som spiller for første gang på Treungenfe­stivalen.

– Wow, det er skikkelig kult å ha et ekte band i ryggen. Det blir noe annet enn kun piano, smiler hun.

Mirja har tre sanger på programmet og gleder seg mer enn hun gruer seg. Også moren gleder seg til show

– Dette blir så bra, sier Sarke.

Startet tirsdag kveld

Tirsdag åpnet områdets camp, og jentene fra Bamble var på plass og klare for langhelg

– Vi var en stor gjeng som kom fra Bamble hit i går, og har laget oss en stor Bamble-Camp, forteller festival- og campingjen­ta Kamilla Skreosen.

– Selvfølgel­ig har det mye å si at så store og mange artister kommer, men vi er her mest for stemning og festinga, legger Malin Dahl Wold til.

Gjengen er vant til å dra på festivaler, men dette er første året de besøker Treungen.

 ?? FOTO: CAMILLA HANSEN NORHEIM ??
FOTO: CAMILLA HANSEN NORHEIM
 ?? ALLE FOTO: CAMILLA HANSEN NORHEIM ?? TREUNGENFE­STIVALEN: Ved inngangen ventet disse Karoline Strømmen Haatveit og Johanne Baksaas spent på å entre festivalom­rådet.
ALLE FOTO: CAMILLA HANSEN NORHEIM TREUNGENFE­STIVALEN: Ved inngangen ventet disse Karoline Strømmen Haatveit og Johanne Baksaas spent på å entre festivalom­rådet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway