Varden

– Skal ikke ha sjans, men har det

Sjansen for at Odd slår ut storlaget Dinamo Zagreb, er egentlig ikke der. Men er det likevel, mener Dag-Eilev Fagermo.

- SKIEN

– Vi skal ikke ha sjans, men har det, sier Odd-treneren, og forteller hvorfor:

– De er ennå ikke ordentlig i sesong. Sist ble de slitne i 2. omgangen mot oss. Det er én grunn, sier Fagermo – og har en til.

– Ja, de er ikke veldig bra strukturer­t defensivt. Litt sånn stjernespi­llere som gjør det de selv vil. De to tingene gjør at vi har en sjanse.

Bedre enn Celtic

Odds trener demper likevel ikke inntrykket av at utfordring­en er i størrelse XXL.

– Det er for eksempel et klart bedre lag enn Celtic. Men vi har gitt oss selv en sjanse, og den betinger at vi scorer. Vi klarte det borte, sier treneren som ikke har grublet mer enn han ellers gjør i forkant av kamper når det gjelder antatt kampbilde.

For eksempel på om Dinamo sitter komfortabe­lt på ledelsen, eller satser på å såkalt drepe kampen tidlig.

– Vi vet ikke om de vil la oss ha ballen på samme måte som i 2. omgang sist, eller om de har andre planer. Men for oss er det uansett en kamp mot et veldig godt lag. tunge tanker om sin egen framtid i kvalifiser­ingen til Europaliga­en.

– De er ganske selvsikre. Var slik etter kampen der nede også. «Slapp av, vi går videre» var vel det som ble gitt inntrykk av som holdning til denne returkampe­n.

At presset befinner seg i bortegarde­roben, er det liten tvil om.

– Men for dem vil det vaere helt katastrofe å bli slått ut. Det kan jo vaere et greit utgangspun­kt for oss.

Berg inn

Rutinerte Fagermo stokker litt og gir Oliver Berg startplass som indreløper på bekostning av Martin Broberg.

– Martin vil selvsagt gjerne spille, og jeg forstår hans argument om at han trenger kontinuite­t. Sjansen er stor for at han spiller mot Sogndal søndag, sier treneren, og forklarer hvorfor valget falt på Berg.

– Han hadde et veldig godt innhopp i den første kampen. Torsdag trenger vi god forflytnin­gsevne, og da passer det bra for Oliver. Det avgjør at han spiller fra start nå.

Gjør maks

Og selv om torsdagens kamp innleder en veldig hektisk periode, og Fagermo har fortalt at man må styre belastning­en på enkelte spillere, understrek­er han at man setter alle kluter til for å lykkes mot Dinamo og komme seg til playoff.

Hvem som skal spille mot Sogndal søndag, vurderes etter e-cupkampen.

– Vi mener at vi har en fair sjanse til å slå ut et storlag. Da skal vi gjøre absolutt maks ut av det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway