Varden

Spørsmål til de politiske partiene

-

Hva mener våre politikere, som vil inn på Stortinget, om de miljømessi­ge konsekvens­er vi nå står ovenfor? Hva tenker dere om våre barn og kommende generasjon­er som skal overta landet vårt, kloden vår, angående vårt miljø?

Vi har som folk endret våre holdninger til «å bevare miljøet». Bil, båt, hytte på fjellet, skjaergår- den, eget hus, fortsatt sydenreise­r, det må vi ha!

Nå skal vi vaere litt «trendy», altså miljøbevis­st! Vi beholder bensinbile­n, men kjøper en elsykkel, vi beholder påhengsmot­oren, men kjøper en kajakk, vi bygger og utvider hytta på fjellet, men investerer i sol-panel. Vi rydder strendene for all plastsøppe­l, det er jo litt koselig å treffe folk som vil redde miljøet – men vi vil ha boring etter olje naer iskanten, litt velstand er ikke å forakte?

Hvor vil vi hen? Er vi blitt så sløve i vår velstand at miljø-ødeleggels­er bare er blitt en pratesak i festlige anledninge­r?

Hva mener de politiske partier, de fleste har jo miljøsaken i sine programmer? Mitt direkte spørsmål, angående miljø-forurensin­g, til politikere: Kan vår markedslib­eralistisk­e økonomi vaere et verktøy for å dempe forbruket vårt til et bedre miljø?

For å hjelpe dere litt på veien, for å sitere legekunste­ns far og filosof som sa: «Naturen skal bare hjelpes så dens egen kraft kan virke!».

Øyvind Engesland, Skien

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway