Varden

Til Minot på nytt

-

Nok en gang skal Skien sende en delegasjon til Minot i Nord-Dakota. I september drar en delegasjon på tre politikere til vennskapsb­yen som ligger nord i USA, og som har mange innbyggere med slekt fra Telemark.

Tidligere har det blitt veldig mye bråk rundt kostnadene ved samarbeide­t. Riktignok har det meste av den negative oppmerksom­heten vaert knyttet til mer kuriøse poster i regnskapet som en barregning fra en tidlig mellomland­ing i Amsterdam. Men bråket har vaert nok til at en av deltakerne, Jan Terje Olsen (H), velger å betale reisen av egen lomme.

Nå gjør turen neppe noe stort innhogg i familieøko­nomien til den godt voksne Olsen. Men en delegasjon­sreise som dette er faktisk politisk arbeid, og det er det en selvfølge at det skal vaere mulig å drive med det, uavhengig av den enkelte politikers personlige økonomi.

Når det er politisk vedtatt å oppretthol­de kontakten med vennskapsb­yen «det norske Amerika» med fokus på skole, kultur og ungdomsarb­eid, er det et poeng å ha politisk og aldersmess­ig bredde i delegasjon­en. Den unge småbarnspa­ppa Tomas Bakken fra Bypartiet og Ole Geir Hoppestad (Ap) som leder Hovedutval­g for oppvekst, er veldig relevante politikere å sende på et oppdrag som dette.

– Det blir spennende å bygge relasjoner med en vennskapsb­y, og så bruke erfaringen­e når vi kommer hjem, sier Bakken til Varden. Hoppestad vil bruke turen til å få innspill om hvordan grunnskole­n kan utvikles. Politikern­e er tydelig opptatt av hva de vil ha ut av turen for Skiens del. Det tegner bra. Tore Svarverud Kommentato­r

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway