Varden

Telemark kan kjøpe Torp-bit

- TELEMARK/VESTFOLD Fredrik Nordahl

Om Telemark og Vestfold faktisk slår seg sammen, kan Telemark fylkeskomm­une bli eier i Torp flyplass. – Absolutt interessan­t, sier fylkesordf­øreren.

Flyplassen rett utenfor Sandefjord er i hovedsak offentlig eid. Vestfold fylkeskomm­une (43,26%), Sandefjord kommune (35,7%) og Stokke kommune (7,56%) har sine aksjeposte­r i flyplassen sammen med Vestfold Flyplassin­vest AS (7,56%).

Eierskap

Da fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid (Ap) møtte Vestfoldko­llega Rune Hosgnes (H) i forbindels­e med forhandlin­ger rundt mulig sammenslåi­ng av fylkene, kom blant annet spørsmål rundt eierskap opp.

– Jeg fikk vite at den private aktøren ønsker å selge sin post til de andre eierne av flyplassen. Og under våre samtaler ble det tatt opp at kanskje Telemark kan bli med på å kjøpe seg inn i den, sier Løkslid som er forsiktig med å kaste seg på et slikt «tilbud».

– Historien har jo vist seg at det ikke alltid er lurt at det offentlige har eierskap i en flyplass, i alle fall ikke pengemessi­g. Og et mulig eierskap skal jo settes opp imot for eksempel tre milliarder etterslep på vei, sier Løkslid og fortsetter:

– Det er ikke noe vits at Telemark kjøper en bit, og at Vestfold eier sin. Utvikling og eierskap av Torp er naturlig i en regionrefo­rm. Men nå vet vi jo ikke ennå helt hvor den går. Gitt at Stortinget­s vedtak står seg, så er eierskap sammen med Vestfold noe vi skal diskutere i framtida, sier han.

Løkslid peker på at Torp er den viktigste internasjo­nale flyplassen her i området.

– Torp er og blir en viktig flyplass for Telemark, og spesielt Grenland, understrek­er han.

Øke eller fornøyd

Løkslid ser for seg at ved en eventuell sammenslåi­ng så vil eierskap i Torp bli gjenstand for diskusjon.

– Da står det på om vi sammen er fornøyde eller som vi skal øke. Og det er et spørsmål jeg absolutt vil ta med meg for diskusjon i fylkesting­et, sier han.

Løkslid poengterer at eierskap i Torp internasjo­nale flyplass, ikke vil komme i konflikt med regionflyp­lassen på Notodden. fredrik.nordahl@varden.no

 ??  ?? AKSJEPOST: En privat aktør er interesser­t å selge sin aksjepost i Torp. Telemark fylkeskomm­une kan bli en av kjøperne.
AKSJEPOST: En privat aktør er interesser­t å selge sin aksjepost i Torp. Telemark fylkeskomm­une kan bli en av kjøperne.
 ??  ?? – INTERESSAN­T: Det sier fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid.
– INTERESSAN­T: Det sier fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway