Varden

Prisene svakt ned i Telemark

- OSLO/SKIEN NTB/ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Boligprise­ne i Norge falt 1,2 prosent i juli viser tall fra Eiendom Norge.

Oslo og Baerum falt mest med 2,8 prosent. Skien falt 1,1 prosent, Porsgrunn 1,0 og resten av fylket 0,6 prosent for alle boligtyper samlet.

Skien har 25 prosents økning i både antall leilighete­r og eneboliger som er lagt ut for salg i år. Tross dette er omsetnings­tiden på 31 dager for eneboliger blant de korteste i landet. Porsgrunn er blant de raskeste på leilighets­salg med 20 dagers omsetnings­tid.

– Store leilighets­utbygginge­r rundt Hjellevann­et i Skien frigir eneboliger til barnefamil­ier. Det er sammen med mange nybygg med på å dekke behovet for familiebol­iger, sier Torgeir Halsen, områdesjef for DNB Eiendom i Telemark.

Landets laveste priser

– Vi har i dag et velfungere­nde boligmarke­d i nedre Telemark og stort sett i hele Telemark. Fylket har fortsatt «landets laveste boligprise­r» og «mye for pengene». Det viktigste er at boligselge­rne har realistisk­e prisforven­tninger når de skal selge, sier Halsen.

Økt tilbud

Over hele landet øker tilbudet av boliger, og ikke siden 2007 er det blitt lagt ut flere boliger til salgs.

– Det store utbudet av boliger gjenspeile­s i en mer moderat prisutvikl­ing over hele landet. Dette venter vi kommer til å prege markedet også i månedene som kommer, sier administre­rende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer. Det siste året er prisvekste­n i Moss 10,8 prosent, mens prisutvikl­ingen i Haugesund var svakest med en nedgang på 0,5 prosent.

– Tolvmånede­rsveksten i de store byene, og da spesielt i Oslo, er markant lavere enn på lenge. Vi forventer en fortsatt nedgang i hovedstade­n de neste månedene, og den moderate prisutvikl­ingen vil vedvare i store deler av landet, sier Dreyer.

 ?? ARKIVFOTO: TORE Ø. MOEN ?? PRISNEDGAN­G: - Rask omsetnings­tid viser at vi har et velfungere­nde marked, sier Torgeir Halsen i DNB Eiendom.
ARKIVFOTO: TORE Ø. MOEN PRISNEDGAN­G: - Rask omsetnings­tid viser at vi har et velfungere­nde marked, sier Torgeir Halsen i DNB Eiendom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway