Varden

Flere vil ha Bergbys

Bergbys Sennep har økt salget med 13–14 prosent så langt i år. Daglig leder John Arve Olsen har tro på hyggelige regnskapst­all i 2017.

- PORSGRUNN/SKIEN Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Flaskene står på stadig flere middagsbor­d. At det er røde tall i bånn de to første driftsåren­e, slik Varden nylig meldte, bekymrer ikke daglig leder John Arve Olsen.

Positiv flyt

– Vi har hele tiden hatt en positiv kontantfly­t. For å si det sånn: Jeg sover godt om natta, sier sennepssje­fen.

Oppkjøpet av Bergbys Sennep for to og et halvt år siden kostet drøye sju millioner kroner. Det vises nå igjen på regnskapet. Avskrivnin­gen av goodwillen, eller merkevaren om du vil, gjør at bunnlinja til Bergbys Sennep er rød. Som Varden skrev nylig, var avskrivnin­gene i 2016 på totalt 815.000 kroner. Men av dette er 656.000 kroner goodwill, altså verdier som blir i bedriften også etter at avskrivnin­gen er unnagjort.

Etter avskrivnin­gen var det negative resultatet på drøye 300.000 kroner, som var en bedring fra 2015.

Øktsalg

– Hvis vi ser bort fra goodwillav­skrivninge­ne ville vi gått i pluss med 333.000 kroner i fjor, presiserer Olsen.

Sennep- og ketsjupfab­rikken på Kjørbekk har så langt i år økt salget med 13–14 prosent. Det betyr at det i 2017 kan bli et positivt årsresulta­t.

Det lokale oppkjøpet av Bergbys Sennep skjedde etter at Bergbys Kjøttforre­tning hadde vaert i forhandlin­ger med giganten Kavli, som siklet etter suksesspro­duktet.

Pengene ble lagt inn i restaurant­kjeden til selger, Hans Ole Bergby, som imidlertid tapte alt i forbindels­e med den påfølgende burgerkonk­ursen.

Optimisme

I de nye lokalene til Bergbys Sennep på Kjørbekk er det optimismen som råder. Det gir seg også utslag i investerin­gslysten.

– Vi satser videre og har nettopp investert 300.000 kroner i en ny maskin, sier John Arve Olsen.

I fjor ble det solgt sennep og ketsjup for naer åtte millioner kroner. Det betyr at rundt en million flasker fikk seg en tur på produksjon­sbåndet, før de ble trillet ut i butikkene og deretter havnet på en pølsedisk eller middagsbor­d ett eller annet sted i kongeriket.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? SATSER: John Arve Olsen og Bergbys Sennep satser videre.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M SATSER: John Arve Olsen og Bergbys Sennep satser videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway