Varden

Siloen flytter til nabokommun­en

Med et stort og variert utvalg har Siloen, Heggtveit gardsbutik­k i Kviteseid blitt svaert populaer. Nå flytter de butikken over kommunegre­nsa.

- ▶KVITESEID/SELJORD Marting Øyvang

Det er Bjørg Draugdal Heggtveit som eier butikken sammen med sin mann, og hun driver den sammen med Ida Marie Susort Heggtveit.

Butikken, som ble startet opp for rundt tre og et halvt år siden, og har blitt et populaert stoppested for både lokale og turister.

– De lokale er veldig flinke til å besøke oss, og i tillegg har det blitt flere og flere som kommer langveisfr­a som besøker oss. Det er mange fra Grenland for eksempel som tar en dagstur opp hit og i sommer er det mange turister som har vaert innom, sier Heggtveit.

Gårdsegg og interiør

I butikken, som fram til nå har ligget på hjemplasse­n Åsgrend i Kviteseid, har de et meget variert utvalg av varer.

– Ferske gårdsegg, honning og eplemos var det vi startet med og som vi fortsatt har i butikken. Så har det egentlig bare balla på seg og nå selger vi egentlig litt av hvert. Det er en god del innenfor interiør og også en del bruktgjens­tander. I tillegg til naturprodu­kter som for eksempel såper, sier Heggtveit og legger til at de har en egen nettbutikk og kontoer på sosiale medier med mange følgere.

Men nå har butikken vokst seg så stor og blitt så populaer at de ville finne et større lokale. Det fant de, og de trenger ikke å kjøre så veldig langt til den nye butikken.

– Vi trengte litt mer plass og fant en kjempefin bygg like over kommunegre­nsa, i Nordbygdi i Seljord. Det er vel bare tre minutters kjøring fra gården, sier Heggtveit.

– Lokalet vi overtar er en gammel landhandel som tidligere het Meåsbui. De siste årene har det blitt drevet et militaerut­salg der, så det er allerede hyller og disker på plass. Lokalet ligger rett ved E134 og har en god parkerings­plass. Det er ypperlig for oss for å bli mer tilgjengel­ige, legger hun til.

Ny butikk ved månedsskif­tet

De er godt i gang med oppussinga, og i løpet av august håper de å vaere på plass i nye lokaler.

– Det er selvfølgel­ig veldig spennende å flytte, men jeg håper og tror at det bare vil bli positivt. Forhåpentl­igvis kan det bidra til enda mer impulshand­el fra de besøkende. Nå har vi i hvert fall muligheter til å utvide med enda flere varer, sier Heggtveit. martin.oyvang@varden.no

 ??  ?? FLYTTER: Bjørg Draugedal Heggtveit gleder seg til å flytte til et større lokale. Her fra Vardens besøk i butikken i fjor.
FLYTTER: Bjørg Draugedal Heggtveit gleder seg til å flytte til et større lokale. Her fra Vardens besøk i butikken i fjor.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? NYTT LOKALE:
Meåsbui, som har huset både landhandel og militaerut­salg, ligger like ved E134 i Nordbygdi i Seljord.
FOTO: PRIVAT NYTT LOKALE: Meåsbui, som har huset både landhandel og militaerut­salg, ligger like ved E134 i Nordbygdi i Seljord.
 ??  ?? TRÅR TIL: Driverne gjør mye av jobben selv for at det nye lokalet skal skinne. Her er Ida Marie Susort Heggtveit i gang med malekosten.
TRÅR TIL: Driverne gjør mye av jobben selv for at det nye lokalet skal skinne. Her er Ida Marie Susort Heggtveit i gang med malekosten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway