Varden

SKOLE OG SYKEHJEM ETTER VALGET?

-

Hva skjer med eldreomsor­gen og skolen etter valget? Hva skjer med alt som er avhengig kommuneøko­nomien? Og hvorfor er FrP og Høyre de eneste som ikke vil svare på dette?

«Ordførerop­propet for eldreomsor­g og skole» har blitt det største i Norges historie, signert av hele 318 ordførere og fylkesordf­ørere fra hele landet og ulike partier. Vi roper et varsko om situasjone­n etter valget, når oljepengeb­ruken skal ned. Alle partier er enige om det. Da må pengene prioritere­s tøffere. Må kommunene, med ansvar

for eldre og skole, betale prisen?

Vi utfordret partiene. De fikk god tid på seg, og nå i sommer har vi lagt ut svarene på Facebook-siden «Ordførerop­propet for eldreomsor­g og skole». Kun Høyre lot vaere å svare. FrP svarte, men ikke på spørsmålet: Hva skjer etter valget?

Jeg er ikke i tvil om årsaken. De to står alene om å love fortsatt store kutt i skattene, altså i inntektene til felleskass­a. Derfor vet de at de ikke har penger til å garantere for eldreomsor­g og skole i kommunene, og velger heller å skygge unna debatten.

Hvor lenge skal de få love til det? Og hvor lenge skal ordførerne deres, som ikke ville stille opp for egne innbyggere ved å signere oppropet, slippe unna spørsmål om hvorfor?

Velgerne har krav på å få vite. Robin Kåss (Ap) ordfører i Porsgrunn

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway