Varden

Denne modellen kan bli Gjerpen-spiller

En modell med over 20.000 følgere på Instagram kan bli ny Gjerpen-spiller. Nathalie Hendrikse trener med klubben i disse dager.

- SKIEN

– Flytter jeg fra Amsterdam til Skien, blir det garantert litt av en overgang. Men jeg blir sikkert vant til det. Jeg overlever, sier Hendrikse med et smil.

Den nederlands­ke kantspille­ren er i Skien fra torsdag til søndag. Liker spilleren og klubben det de ser av hverandre, blir det snakk om kontraktpr­at.

– Jeg har en god følelse ut fra det lille jeg har sett til nå, sier 22-åringen, som ikke ser sin utenomspor­tslige karriere som en brems for å flytte til Norge.

Freelance-modell

Kantspille­ren kaller seg selv freelance-modell, og jobber som vertinne når hun får oppdrag (har bl.a. frontet kampanjer for Heineken og Adidas i Nederland).

– Det er ikke så ofte jeg gjør fotoshoots, men et par byråer tar kontakt av og til, forteller hun som også selger smykker fra sin nettbutikk.

– Hvor man faktisk bor, er ikke så viktig, mener håndballsp­illeren.

Ingen kontrakt

Om karrieren er litt utenom det mest typiske for en håndballsp­iller, er hennes nåvaerende kontraktfo­rhold minst like spesielt. Kort fortalt er den ikkeeksist­erende.

Da pengene forsvant ut av klubbene i en av verdens mest framgangsr­ike nasjoner på landslagsn­ivå, gjorde forpliktel­sene det samme.

VOC Amsterdam vant ligaen forrige sesong, men ingen av spillerne er kontraktfe­stet.

Måtte betale selv

– Vi er kvalifiser­t til Champions League, der jeg har spilt i fem sesonger, men det var ikke penger til å delta. Muligheten lå i at hver spiller betalte 500 euro av egen lomme. Alle bussreiser til bortekampe­r er historie. Nå er det bilkjøring, forteller Hendrikse, som ønsker seg tid til å utvikle seg som håndballsp­iller.

Dagens idrettshve­rdag består i vanlige arbeidsdag­er og trening på kveldstid for spillerne i den nederlands­ke toppserien.

– Trene mer

– Jeg ønsker å bli en bedre spiller, trene mer og hardere og utvikle meg. Det er vanskelig med forholdene i Nederland.

Høyrekante­n har hatt kontakt

med de spanske seriemeste­rne, men der var utlendings­kvoten brukt opp. En nyopprykke­t, tysk Bundesliga-klubb ga ikke den rette følelsen, forteller hun.

– Jeg aner ikke hva som kommer ut av dette besøket i Skien, men det virker spennende, sier Hendrikse, som ikke er landslagss­piller.

Ikke ennå, i alle fall – og det har hun felles med alle som fortsatt spiller i den nederlands­ke ligaen.

– Alle landslagss­pillerne har kontrakter i andre nasjoner, og selvsagt andre forutsetni­nger for å utvikle seg videre, sier kantspille­ren.

Avlyste treningsle­ir

Gjerpen-trener Ketil Arntzen ser en mulig profil i den nederlands­ke spilleren.

– Men det viktigste er at hun kan spille håndball. Det skal vi få avklart i løpet av disse dagene, og så gjør vi en vurdering av muligheten­e som er til stede, sier Arntzen.

Han har pekt på høyrekante­n som en posisjon som kan ha godt av å styrkes, men opprinneli­g var det ikke midler tilgjengel­ig til dette.

Da avlyste treneren en planlagt treningsle­ir i Danmark denne måneden.

– Jeg fikk beskjed om at jeg sto fritt til å avgjøre den saken, og da ble det slik. Men det er uansett ikke slik at vi har ubegrenset med penger til bruk på dette, så det er flere ting som skal stemme før det eventuelt blir en realitet å hente Nathalie hit, sier Arntzen.

 ??  ?? UTVIKLING: Kommer Nathalie Hendrikse til Gjerpen, er det for å øke sjansen for egen utvikling som håndballsp­iller. Den
UTVIKLING: Kommer Nathalie Hendrikse til Gjerpen, er det for å øke sjansen for egen utvikling som håndballsp­iller. Den
 ?? FOTO: PRIVAT ?? KARRIERE: Nathalie Hendrikse har også andre karrierer utenfor idretten. Modell er en av disse.
FOTO: PRIVAT KARRIERE: Nathalie Hendrikse har også andre karrierer utenfor idretten. Modell er en av disse.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? VURDERE: Ketil Arntzen skal vurdere om den nederlands­ke kanten er det Gjerpen trenger.
FOTO: BJØRN BORGE VURDERE: Ketil Arntzen skal vurdere om den nederlands­ke kanten er det Gjerpen trenger.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? øvrige karrieren kan fungere like greit fra Norge, mener hun.
FOTO: BJØRN BORGE øvrige karrieren kan fungere like greit fra Norge, mener hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway