Varden

Statsråder som sparker nedover

-

Det går en blå tråd gjennom Frps politiske historie. Den dreier seg om konsekvent å slå og sparke nedover. Dette partiet har alltid hatt en egen evne til å finne grupper og personer som de kan mobbe og trakassere.

Hvem husker vel ikke Carl I. Hagens tordentale­r mot alenemødre, latsabber og unnasluntr­ere som fikk skylden for alt som var vondt og vanskelig her til lands.

I statsråd Sylvi Listhaug har Hagen funnet en virkelig verdig arvtaker. Forskjelle­n mellom Hagen og Listhaug er at sistnevnte faktisk er statsråd, mens Hagen var en slags morsom mediaklovn som mange kunne trekke litt på skuldrene og le av.

I NRK-programmet «Dagsnytt 18» i andre august fikk hun virkelig utfolde seg i den rollen hun åpenbart trives best i; å rakke ned på og spre forakt og hat mot alt som ikke er «norsk kultur» som hun uttrykker det. Denne gangen er det uskyldige jenter i Norge som bruker hijab og deres foreldre som får gjennomgå. Dette uvesenet må stoppes og forbys ved lov, mener Listhaug og Frp.

Jeg synes personlig ingen ting om at jenter på 8–10 år skal dekke til håret for ikke å tiltrekke seg menns oppmerksom­het. Men det er et langt skritt derfra til å innføre lovforbud og – ikke minst: legge skylden på hijab-bruk blant jenter for at «norsk kultur» står i fare for å bli ødelagt og utslettet.

«Dialog – dialog – dialog» fnyser statsråden med forakt i stemmen når hennes motdebatta­nter antyder at det kanskje er mer fornuftig om foreldre, laerere og andre som omgås barn snakker sammen om bruk av hijab blant unge jenter.

Statsråden fortsetter: «Vi har alt for lenge vaert for ettergiven­de overfor den ukultur som er kommet til landet vårt». Hva denne ukulturen består i, får vi ikke vite.

Kultur er i konstant endring – også norsk kultur. Det vaere seg matkultur, musikkultu­r, omgangsfor­mer, klaer osv. La oss holde oss til klaer. Jeg er som sagt ingen tilhenger av at småjenter skal bruke hijab, men jeg syns det er enda mer avskyelig at multinasjo­nale kleskjeder aggressivt markedsfør­er klaer for småjenter som til de grader spiller på et seksualise­rt uttrykk med miniskjørt og bare mager.

Hvorfor i all verden løfter ikke Listhaug pekefinger­en og gjerne knyttneven mot dette uvesenet som kynisk utnytter småunger som seksualobj­ekt! Antagelig fordi det ikke passer Frp å slå eller sparke oppover mot de store, rike og mektige.

Deterlangt enklere å slå nedover mot dem som ikke ses på som en trussel og som i liten grad kan slå tilbake. Skammelig og uverdig av en statsråd! Sigbjørn Molvik Nestleder Skien SV

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway