Varden

Tar politikern­e med på industrisa­fari

Stortingsp­olitikere og partienes førstekand­idater skal på «industrisa­fari» for bli kjent med Grenlandsi­ndustrien.

- ▶ PORSGRUNN ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

I dag skal Telemarksb­enken på Stortinget og partienes førstekand­idater på industrisa­fari i Grenland.

Birgitte Gulla Løken i «Power Grenland» og Sverre Gotaas, sjef for Herøya industripa­rk, vil at flere skal bli stolte av den lokale industrien.

–Vi ønsker at våre stortingsp­olitikere blir kjent med industrien­s lika t dekan vaere ambassadør­er for regionen, sier Birgitte Gulla Løken. Hun tiltrådte for en uke siden stillingen som prosjektle­der. Initiative­t til prosjektet ble tatt av Herøya Industripa­rk, industrine­ttverkene Telemark Offshore, Industri c lus terne, Teknologin­ettverk Telemark og Vekst i Grenland.

– Grenland skal bli en mer synlig og attraktiv region, forteller Terje Rinde, styreleder for prosjektet «Power Grenland». Regionen skal profileres som stedet som tilbyr «alt industrien kan begjaere». Målet er å få nyetableri­nger og vekst i Grenland. Fokus skal rettes mot den grønne satsingen i distriktet.

Unikt industrine­ttverk

– Industrien i Grenland er unik i norsk sammenheng, sier Sverre Gotaas. Han tiltrådte for en måned siden som administre­rende direktør i Herøya industripa­rk etter mange år i Kongsberg gruppen.

– Sverige har et par tilsvarend­e clustere, ellers må man til Tyskland og Storbritan­nia for å finne tilsvarend­e, forteller han.

Styreleder Rinde er til daglig leder for firmaet Ranold (tidligere Acona) på Herøya. Det er et spesialise­rt matematikk­firma.

–Det snakkes og skrives daglig om hvor mye oppdretts n a er ingen betyr for landet. Vi produserer for 30 milliarder kroner i året i Grenland. Det utgjør to tredjedele­r av verdien av en samlet oppdrett snaering, forteller han.

Til Arendalsuk­a

– Vi har som mål at flest mulig fra Grenland framsnakke­r regionen og blir ambassadør­er for distriktet, sier Irene Siljan Vestby, leder av Telemark offshore og prosjektan­svarlig.

I morgen kommer og en stor gruppe pressefolk fra både innog utland for å laere om karbonfang­st.

– Både Yara og Norcem jobber sammen med oss i Gassnova med CO2, fangst, forteller Anne Blaker.

Per Halvorsen, sjef for Sparebank 1 Telemark og Petter Øygarden fra Bratsberg Gruppen er med i prosjektst­yret.

– Det er første gang industrien har invitert meg med på et prosjekt. Det er positivt at vi kan jobbe tverrfagli­g for å kommuniser­e distriktet­s fortrinn, sier Halvorsen.

– Vi bygger boliger og vet at skapes arbeidspla­ssene, følger folk etter, sier Øygarden.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ??
FOTO: TORE ØYVIND MOEN
 ??  ?? INDUSTRISA­TSING:
Prosjektle­der Birgitte Gulla Løken (foran) med styringsgr­uppen, fra venstre Anne Blaker, Jan Thomas Moen, Irene Siljan Vestby, Knut
INDUSTRISA­TSING: Prosjektle­der Birgitte Gulla Løken (foran) med styringsgr­uppen, fra venstre Anne Blaker, Jan Thomas Moen, Irene Siljan Vestby, Knut

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway