Varden

Forsvinner det flere fra Odd?

Fire Odd-spillere har vaert stemplet som hete salgsobjek­ter i et par år. I løpet av noen sommerdage­r ble to solgt. Og vinduet er fortsatt åpent.

- SKIEN

De to gjenvaeren­de, Sondre Rossbach og Thomas Grøgaard, spilte solide kamper mot et velrenomme­rt lag som Dinamo Zagreb.

– Man vet at folk følger med når slike lag spiller. Når de har fått fram spillere som Modrid, Coric og flere, har de alltid interesser­te gjester, mener Sondre Rossbach.

Følgelig ser han ikke bort fra at andre kan ha blitt lagt merke til, men han betrakter det på oppfordrin­g.

Ikke for å se Rafik

Odd-keeperen er opptatt av å vaere Odd-keeper. Skulle noen en dag ville gi ham en annen arbeidspla­ss, regner han med å bli informert tidsnok.

– Det er ikke noe jeg tenker på. Men siden man trekker fram dette med å bli oppdaget utenlands, var det vel ikke alle klubber og agenter som var på Odd - Dortmund primaert for å se Rafik Zekhnini. Noen ganger skjer ting litt tilfeldig.

Uansett førte prosessen Zekhnini til Fiorentina og Fredrik Oldrup Jensen til Zulte Waregem.

Delt på midten

Rossbach er delt på midten når det gjelder å mene noe om det.

– Odd ønsker til enhver tid å ha et best mulig lag. Da er det synd at gode spillere forsvinner. Vi snakker dessuten om to fine typer som hadde sentrale plasser i dette miljøet.

Den andre siden å se saken fra, er også god for Odd, mener keeperen.

– Odd har en tydelig profil. Man vil utvikle telemarkin­ger. Det er noe vi alle jobber for, og da er slike salg tydelig tegn på at jobben gjøres godt, sier han som ikke er overrasket over salgene.

Vel, ikke så mye.

Vet aldri

– Jeg ble kanskje litt overrasket over Oldrups tilfelle, siden det virket som den saken var lagt død. Men det stemmer som de sier – man vet aldri hva som skjer i fotball, konkludere­r keeperen smilende.

Internt i en klubb kan slike salg vaere en grei motivasjon­sfaktor for unge spillere.

Ikke Sverige eller Danmark

– Rafik rett til Serie A, og Oldrup til en belgisk eliteklubb. Man snakker ikke om Danmark eller Sverige, liksom. Uten forkleinel­se for klubber derfra, tilføyer Rossbach kjapt.

Trener Dag-Eilev Fagermo tror ikke det selges flere i løpet av det internasjo­nale overgangsv­induet (stenger 31. august), men tror det i så fall ville vaert mest sannsynlig at Odd fikk et tilbud som var vanskelig å stå imot for nettopp Rossbach.

Keeperen har kontrakt ut 2018. Det kan godt bli flere år i Norge, sier han selv.

– Jeg har utviklet meg mye de tre årene jeg har stått fast, og kan absolutt fortsette med det.

Men utlandet skremmer heller ikke.

– Ikke skremt, men heller ikke fokus på det, sier Rossbach.

Ikke bud

Fagermo forholder seg til at det ikke har kommet bud på de to spillerne, og tror begge spiller høstsesong­en i Odd.

Selv om man, som kjent, «aldri vet hva som skjer i fotball».

– Den eneste vi har fått et reelt bud på, er Viljar Røsholt Myhra. Ellers har det vaert litt spørsmål og slikt om Sigurd Hauso Haugen, men ikke noe mer enn det, sier han som skal bygge neste års Odd.

Med eller uten denne keeperen og denne venstrebac­ken?

 ??  ??
 ??  ?? OBJEKTENE: Sondre Rossbach (t.h.) er et hett salgsobjek­t. Det samme er Thomas Grøgaard (nederst t.v.), mens Rafik Solgt Solgt
OBJEKTENE: Sondre Rossbach (t.h.) er et hett salgsobjek­t. Det samme er Thomas Grøgaard (nederst t.v.), mens Rafik Solgt Solgt
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? SKO: Mandag fant Fredrik Nordkvelle fram fotballsko for første gang siden Vaduz-kampen, og føler at det naermer seg retur.
FOTO: BJØRN BORGE SKO: Mandag fant Fredrik Nordkvelle fram fotballsko for første gang siden Vaduz-kampen, og føler at det naermer seg retur.
 ??  ?? NEPPE: Dag-Eilev Fagermo tror ikke flere sentrale forsvinner i dette vinduet.
NEPPE: Dag-Eilev Fagermo tror ikke flere sentrale forsvinner i dette vinduet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway