Varden

Ønsker Bård velkomm

Bård Hoksrud la ut et bilde av det han mener er et for lite paistykke servert på et sykehjem. Nå inviteres han til bords for å få smake hvordan måltidene i virkelighe­ten er.

- SKIEN Fredrik Nordahl fredrik.nordahl@varden.no

– Mat og matglede er viktig også for eldre mennesker. Arbeiderpa­rtiet synes dette er godt nok – hva synes du, spurte Bård Hoksrud (Frp) og la ut et bilde av et paistykke servert på et sykehjem i Skien.

Store forskjelle­r

Ordfører i Skien, Hedda Foss Five (Ap), synes det er helt greit at det blir pekt på ting som man ikke synes er bra. Dermed har hun invitert Bård Hoksrud til lunsj på Gjerpen sykehjem, og Hoksrud stiller.

– Hvordan er inntrykket ditt av hvordan mattilbude­t står til ved sykehjemme­ne, Hoksrud?

– Det er store forskjelle­r på kvaliteten på måltidene, og tidspunkt for når de blir servert. Og når jeg tar opp dette, så er det én viktig ting man skal huske på. Det pasientene og pårørende opplever skal man ha respekt for. Jeg opplever at Skien ikke viser den respekten, sier Hoksrud og ser fram til å diskutere dette rundt bordet på Gjerpen sykehjem.

Smakfullt

De som faktisk lager maten som serveres på sykehjemme­ne i Skien, er Scheen Matservice. Der er man forsiktige med å

Naeringsri­kt

Skien kommune har som eneste i fylket nylig ansatt en ernaerings­rådgiver. Cathrine Bogen Heitmann har ansvar for at menyen er variert og at maten er naeringsri­k.

– Så skal man huske på at behovene er individuel­le. Noen er småspiste, andre har god appetitt. Dette må de respektive avdelingen­e ta hensyn til når de legger opp og serverer maten, sier hun. kaste seg inn i en kulinarisk polemikk, men håper heller at maten de lager taler for seg.

– Kokkene her sender aldri fra seg noe som ikke smaker. Alt herfra skal smake godt, understrek­er Kay Bjørnsti som er med å koordinere produksjon­en av 1.100 daglige måltider.

Scheen Matservice har lovpålagte mengder å forholde seg til

– Og om man synes det man får er litt i snaueste laget, så kan man be om porsjon nummer to, legger Bjørnsti til.

 ??  ?? NAERINGSRI­K: Kay Bjørnsti (t.v.) og Geir Solheim ved Scheen Matsevice forsikrer at alle som får mat fra dem skal få nok
NAERINGSRI­K: Kay Bjørnsti (t.v.) og Geir Solheim ved Scheen Matsevice forsikrer at alle som får mat fra dem skal få nok
 ??  ??
 ??  ?? PAI-DEBATT: Bård Hoksrud klaget på denne paien.
PAI-DEBATT: Bård Hoksrud klaget på denne paien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway