Varden

Fares i svensk noirsukses­s

Det er 17 år siden gjennombru­ddet med «Jalla! Jalla!». Nå er Fares Fares aktuell som korrupt politimann i Tarik Salehs «The Nile Hilton Incident».

- STOCKHOLM

– Det er en rolle som jeg kommer til å baere med meg gjennom livet, sier den svenske skuespille­ren om sin innsats i filmen – som har den arabiske våren som bakteppe.

Sann historie

I et ustabilt og gjennomkor­rupt Kairo lever politimann­en Noredin et behagelig liv. Han tar gjerne imot bestikkels­er, uten tanke på den gryende revolusjon­en som venter rundt hjørnet. Men alt forandres når en kjent sangerinne blir funnet myrdet på hotellet The Nile Hilton.

Nordisk Råds filmpris-nominerte Tarik Salehs nye thriller «The Nile Hilton Incident» bygger på en virkelig hendelse fra 2008, da en libanesisk Idolvinner ble myrdet på et hotell i Dubai av en egyptisk forretning­smann og politiker.

Salehs arabiskspr­åklige film vant prisen for beste film på Sundance-festivalen, er solgt til 36 land, og ble en publikumss­uksess i Frankrike i juli – da den ble satt opp på mer enn 100 kinoer. Her i Norge lar den vente på seg.

Neo noir-fornyer

I Frankrike het den «Le Caire Confidenti­el» – et nikk til den klassiske amerikansk­e filmen «L.A. Confidenti­al» fra samme neo noir-sjanger. Variety kalte den svenske filmen for «gripende», og mener den fornyer den klassiske filmsjange­ren forvårtid.

Fares Fares spiller ikke bare hovedrolle­n, men gikk også inn i filmen finansielt – som eksekutiv produsent.

– Jeg er en av dem som allerede fra starten sa at dette kommer til å bli en suksess. Det er en spennende historie i seg selv. Men siden har vi også dette unike miljøet og bakgrunnen med den arabiske våren, selv om filmen ikke direkte handler om den, sier han

Målrettet

Fares Fares sier rollen som Noredin er en av de viktigste i hans karriere. Den er også en kraftprøve, siden han er med i nesten hver eneste scene. Én stor utfordring var å gjøre en usympatisk person om til en rolle folk får følelser for, og identifise­rer seg med.

Fares Fares tar i desember igjen fatt på filminnspi­lling av Jussi Adler-Olsens krimbøker. Han har også et nytt «hemmelig internasjo­nalt prosjekt» på gang. (NTB)

 ?? FOTO: SUNDANCE ?? NY ROLLE: Fares Fares har hovedrolle­n i den svenske filmskaper­en Tarik Salehs nye film «The Nile Hilton Incident».
FOTO: SUNDANCE NY ROLLE: Fares Fares har hovedrolle­n i den svenske filmskaper­en Tarik Salehs nye film «The Nile Hilton Incident».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway