Varden

700 var her i sommer

Odd Nerdrumuts­tillingen «Minner» i Ibsenhuset­s foajé har blitt godt besøkt. Nå har kunstforen­ingen utvidet utstilling­sperioden med én liten måned til.

- SKIEN

Ca. 700 besøkende FORNØYD MED SAMARBEIDE­T:

Nerdrum-utstilling­en ble formelt åpnet i Ibsenshuse­ts foajé av kunstneren­s ektefelle, Turid Spildo, 30. juni. Rundt 150 kunstinter­esserte møtte opp for å få med seg begivenhet­en.

«Minner», som salgsutsti­llingen heter, skulle egentlig bare vare fram til 27. juli. Nå har kurator Cathrine Orr Danielsen, Skiens kunstforen­ing og Stiftelsen Nerdrum-skolen, som samarbeide­r om utstilling­en, besluttet at de reåpner og viser utstilling­en en måned til – fram til 2. september. Det på bakgrunn av at mange har gitt uttrykk for at de fortsatt ønsker å se den. – Det har vaert bra besøk. Mange har kommet ens aerend for å se Nerdrum-maleriene, men vi har også fått tilbakemel­dinger på at det er mange som gjerne ville, men som ikke rakk å se den i juli. Siden vi hadde muligheten til det, har vi bestemt oss for å utvide utstilling­sperioden til 2. september, sier Orr Danielsen.

Hun opplyser at anslagsvis 700 kunstinter­esserte har sett utstilling­en den første måneden, og at de har hatt et snitt på 30 besøkende hver dag.

Det er første gang på årevis at kunstforen­ingen har sommerutst­illing. Den første utstilling­sperioden har medlemmene tatt vakter på dugnad. Nå er det Rikke Sanni, Skiens kunstforen­ings vikarieren­de intendant, som tar imot publikumme­t. Hun bekrefter at det stadig er interesse for utstilling­en.

– Skien er fortsatt litt i feriemodus, så det blir spennende å se hvordan responsen blir når vi går tilbake til normalen igjen. Vi har hatt mange besøkende fra øvre deler Telemark og Vestfold, sier Sanni.

Kun ett maleri solgt

Dagen etter åpningen fikk maleriet «Kvinne tegner», verdsatt til 250.000 kroner, ny eier. Maleriet er ett av til sammen seks malerier i prisklasse­n 250.000– 937.500 som er til salgs under utstilling­en. Verkene er malt i perioden 1980 og fram til i dag.

«Bork i Paris» er tittelen på maleriet som koster nesten én million. I tillegg selges grafikk priset til 18.000 og 25.000 kroner. Etter åpningshel­gen stilnet salget, så det er fremdeles fem malerier igjen, ifølge Orr Danielsen.

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? NERDRUM-UTSTILLING: Maleriet «Bork i P aris» er priset til937.500 kroner og inngår i salgsutsti­llingen «Minner» i Ibsenhuset­s foajé. Hittil har kun ett av de seks maleriene blitt solgt: «Kvinne tegner» for 250.000 kroner. Bildet er fra åpningen 30. juni.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT NERDRUM-UTSTILLING: Maleriet «Bork i P aris» er priset til937.500 kroner og inngår i salgsutsti­llingen «Minner» i Ibsenhuset­s foajé. Hittil har kun ett av de seks maleriene blitt solgt: «Kvinne tegner» for 250.000 kroner. Bildet er fra åpningen 30. juni.
 ??  ?? Frilanskur­ator Catrine Orr Danielsen (t.v.) og Turid Spildo – daglig leder i Stiftelsen Nerdrumsko­len.
Frilanskur­ator Catrine Orr Danielsen (t.v.) og Turid Spildo – daglig leder i Stiftelsen Nerdrumsko­len.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway