Varden

Skien får hurtiglade­r

Skien kommune har bevilget penger til hurtiglade­r. Nå jobber de med å finne rett sted for den.

- SKIEN ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Eli Taugbøl, Venstres toppkandid­at, bor i Morgedal og er oppgitt over at Skien mangler hurtiglade­r for elbil.

– Nå i valgkampen har det ført til at jeg i stedet kjører rundt på min Honda Transalp. Vår VW e-Up har litt begrenset rekkevidde, forteller hun.

Dag Borgersen, driftsansv­arlig for parkering i kommunen lover at det naermer seg en installasj­on av 50 kWh lader.

– En halv million kroner er bevilget og vi jobber med å finne en egnet plass. I utgangspun­ktet i sentrum og naer Fv 32, det vil si veien fra Siljan og videre til Porsgrunn øst, sier han.

Slutt på gratis strøm

– Vi vurderer blant annet Kaffehuset, Ibsenhuset og Marensro, forteller han.

– Vi trenger stor effekt og må se hva som er mest hensiktsme­ssig i forhold til netteier Skagerak, sier han.

For Eli Taugbøl og andre som vil lade med større effekt enn fra husholdnin­gskontakte­r anbefaler Borgersen Bygarasjen.

– Der har vi nå ti ladestasjo­ner av Type 2 for blå ladekabel. På åtte stasjoner kan man lade med 3,6 kWh og på to med 7,2 kWh, forteller han.

I tillegg til ordinaer parkerings­pris betaler man 2 kroner halvtimen for 16 A og det dobbelte for 32 A. Snart vil gratis lading på de 14 øvrige ladestolpe­ne i Skien opphøre.

– Vi venter på nye skilt. Når disse er på plass koster lading 10 kroner timen, forteller Borgersen.

Ulønnsomme ladestasjo­ner

Skien kommune vil samarbeide med en av de etablerte driverne av ladestasjo­ner. Fra før er både Grønn kontakt og Fortum å finne i Telemark.

Fortums landsjef for Norge, Jan Haugen Ihle har tidligere tatt opp effektpris­ingen på strøm som gjør flere ladestasjo­ner ulønnsomme tross ladepris på 2,50 kroner per minutt.

– Effektavgi­ften for en måned regnes ut fra timen i måneden med størst effektutta­k. På en stasjon fikk vi i januar effektavgi­ft på 2.830 kroner og totalpris på 4.295 kroner. For 430 kWh levert den måneden kostet hver kilowattim­e oss 10 kroner, forteller han.

– NVE pålegger likebehand­ling av kundene. Et sveiseverk­sted opplever det samme. Hvis NVE lager et nytt regelverk for elbilladin­g skal vi vaere de første til å etterkomme dette, sier Thor Bjørn Omnes, kommunikas­jonssjef i Skagerak Energi.

 ?? ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? LEDIG: I Bygarasjen i Skien er det 10 plasser for lading med type 2-kabel og lading betales separat i tillegg til ordinaer parkerings­avgift, forteller Dag Borgersen i Skien kommune. To av uttakene gir 7,2 kWh og er inntil hurtiglade­ren er på plass...
ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN LEDIG: I Bygarasjen i Skien er det 10 plasser for lading med type 2-kabel og lading betales separat i tillegg til ordinaer parkerings­avgift, forteller Dag Borgersen i Skien kommune. To av uttakene gir 7,2 kWh og er inntil hurtiglade­ren er på plass...
 ??  ?? VALGKAMP: Eli Taugbøl har fått sin motorsykke­l foliert Venstre-grønn. Listetoppe­n tør ikke basere seg på elbil siden Skien er uten hurtiglade­r.
VALGKAMP: Eli Taugbøl har fått sin motorsykke­l foliert Venstre-grønn. Listetoppe­n tør ikke basere seg på elbil siden Skien er uten hurtiglade­r.
 ??  ?? EFFEKTAVGI­FT: Jan Haugen Ihle i Fortum håper på avgiftsend­ring.
EFFEKTAVGI­FT: Jan Haugen Ihle i Fortum håper på avgiftsend­ring.
 ??  ?? SEMIHURTIG: På Skagerak Arena har Odd lader primaert til eget bruk.
SEMIHURTIG: På Skagerak Arena har Odd lader primaert til eget bruk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway