Varden

Skien er på ingen måte folketom. Byen har mer enn 50.000 innbyggere.

- Tore Svarverud Kommentato­r

Tore Svarverud, kommentato­r

Kverndalen i Skien kunne ha vaert en levende del av Skien sentrum. Men i mange år har gågatestre­kningen fra Nav-bygget og opp forbi den tidligere politistas­jonen og Hotell Ibsen blitt en ganske stille og lite brukt del av byen. Noen butikker og et par restaurant­er har valgt å vaere der likevel, og de skal ha honnør for det.

Området vil helt sikkert få et løft når Skien kommune bygger sitt nye sykehjem der, og når Fjellvåken utvikling bygger de planlagte boligene på det som nå er den østlige delen av parkerings­plassen på Lietorvet. Men det er fortsatt flere år fram.

Nå har Skien kommune i samarbeid med naeringsdr­ivende i området satt i gang prosjektet «Kverndalen i nytt lys». Også Lie Bydelshus, Blå Kors som driver sin klinikk i det tidligere Hotell Ibsen og Ungdom i oppdrag, som har en stor virksomhet i det tidligere fengselet i Kongens gate, er med på prosjektet.

Flere tiltak som fontene, blomster, utemøbler og grønnsakha­ge er allerede kommet på plass, og mer er på gang.

Det viktigste når man gjør noe som dette, er naturligvi­s at området tas i bruk av folk. Vi har sett at tiltak for å legge til rette for bruk av byen virker, med Bryggepark­en som det kanskje aller mest vellykkede eksempelet.

Skien er på ingen måte folketom. Byen har mer enn 50.000 innbyggere. Forhåpentl­igvis vil noen flere av dem etter hvert finne glede av å bruke Kverndalen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway