Varden

Ordføreren fikk innspill

De mener miljøpatru­ljen bør utvides. Ordføreren synes det er en god idé.

- SKIEN ▶ Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Det er dessuten usikkerhet rundt de statlige inntektene som Skien kommune får til miljøpatru­ljen. Det fikk ordfører Hedda Foss Five, Ap, høre da hun besøkte miljøpatru­ljen onsdag – sammen med leder i helse og sosialutva­lget, Trine Almenning, Ap.

Staten gir med en hand, og tar med en annen. Mens de øremerkede summene går ned, kommer det mer i andre enden – gjennom en opptrappin­gsplan for psykiatri og rusomsorg.

Har fått avslag

Det var fagsjef Erik Nordberg og enhetslede­r Kari Elisabeth Bjørnstad som fortalte om de statlige pengestrøm­mene. Bjørnstad fortalte at Skien har fått nei på flere søknader.

– Miljøpatru­ljen 2, som er var tenkt som et separat tilbud til de som har blitt rusfrie, har vi ikke fått til. Der fikk avslag, fortalte Bjørnstad.

Ordføreren svarte at hun hadde vaert borti dette før: Som da staten før jul kuttet i støtte til laererstil­linger. Det endte med at de selv måtte finne pengene til laererstil­lingene. Men miljøpatru­ljen lovet hun å «frede».

– Vi kan ikke legge ned et tilbud som fungerer så godt. Å utvide er bedre idé enn å redusere. At staten følger opp sine løfter, er noe vi skal følge med på, og ta opp om nødvendig, forsikret Foss Five.

– Håper de tar signalet

Fagsjef Nordberg poengterte at det ikke er aktuelt å redusere miljøpatru­ljen. Men når staten ikke vil vaere med på å utvide, må administra­sjonen vurdere om det kan skaffes penger til miljøpatru­ljen 2 på annen måte. Det skjer når administra­sjonen og hovedutval­get gir seg i kast med å prioritere hva som skal med i neste års budsjett.

Jarle Bergstrøm som jobber med driften av miljøpatru­ljen, håper politikern­e tar signalet.

– Det er viktig å skjerme de som vil vaere rusfrie. Derfor trenger vi Miljøpatru­ljen 2, sier Bergstrøm.

 ?? FOTO: JAN BJØRN TARANRØD ?? PÅ BESØK: Kjell, Roy, Geir og Runar i Miljøpatru­ljen fikk besøk av Hedda.
FOTO: JAN BJØRN TARANRØD PÅ BESØK: Kjell, Roy, Geir og Runar i Miljøpatru­ljen fikk besøk av Hedda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway