Varden

Vegvesenet sier nei

Statens Vegvesen frykter for riksveien hvis de skulle solgt de 320 kvadratmet­erne Porsgrunn Utvikling trenger til boligblokk­a.

- PORSGRUNN ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

- Denne byggeplane­n er verken fornuftig eller langsiktig, sier Håkon Nedberg i Statens Vegvesen i Telemark. Selv om søknaden fra Porsgrunn kommune om kjøp av disse kvadratene ennå ikke er formelt behandlet av vegvesenet, er Nedberg ikke i tvil om hva svaret vil bli.

- Jeg kan ikke forstå at vi skal kunne si ja. Dette er ikke en tomt, men en del av veikroppen. Det vil vaere en fare for veien hvis vi tillot bygging i dette området.

Nedberg peker også på at vegvesenet vil trenge plass hvis de må gjøre noe med tanke på veiutbedri­ng.

- Dessuten har vi problemer med overflatev­ann i dette området, påpeker han.

Budt penger for grøfta

Det var PD som i tirsdagens avis skrev om Porsgrunn Utviklings byggeplane­r på Øvre Frednes. De avslørte at de kommunale planene var avhengig av et samarbeids­villig veivesen.

Nedgård som er den eneste mannen i vegvesenet som jobber med denne typen problemsti­llinger i Telemark, er helt klar på at planen ikke lar seg gjennomfør­e.

- Da må i så tilfelle Porsgrunn Utvikling bygge en høy mur opp mot riksveien. Det regner jeg med er uaktuelt og heller ikke veldig estetisk, sier han.

Ekteparet Erlandsen som kjøpte herskapshu­set i oktober i fjor er oppgitt og fortvilet over at kommunen ikke lar disse byggeplane­ne ligge. De har selv tilbudt 1,4 millioner kroner for denne grøfta, men de har fått nei. Budet skal ha vaert for lavt.

Det totale tomteareal­et som Porsgrunn Utvikling har planer for er på 1.570 kvadratmet­er. Vegvesenet­s del omfatter 320 kvadrat.

Tviler på økonomien

Mona og Marius Erlandsen som har flyttet inn i det gamle huset lurer på om det har gått presisje i boligprosj­ektet.

- Vi skjønner at en kommune har problemer med å ivareta et slikt hus som i realiteten er en arkitekton­isk nasjonalsk­att. Men med tanke på all porsgrunns­historien som er knyttet opp til dette huset, hvilket preg de som bygde det og bodde her har satt på byen og omlandet, er det uforståeli­g det kommunen nå gjør. Det tragiske er at Porsgrunn Utvkling mest sannsynlig heller ikke vil tjene penger på dette prosjektet, sier de.

 ?? FOTO: STATENS VEGVESEN ?? BYGGEPLANE­R: Porsgrunn Utvikling som er 100 prosent kommunalt vil bygge en fire etasjers blokk inntil kanten av riksvegen på venstre side mot herskapshu­set.
FOTO: STATENS VEGVESEN BYGGEPLANE­R: Porsgrunn Utvikling som er 100 prosent kommunalt vil bygge en fire etasjers blokk inntil kanten av riksvegen på venstre side mot herskapshu­set.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway