Varden

Kommunen råder over planen

- VARDEN: Gårsdagens avis. PORSGRUNN ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

Til tross for at innholdet i regulering­splanen er endret, er det ikke sikkert kommunen trenger ny regulering­splan.

Da regulering­splanen for Øvre Frednes ble lagt fram het det at den skulle legge til rette for utvikling av Øvre Frednes med en kombinasjo­n av bolig, kontor, offentlig og/eller privat tjenesteyt­ing. Hensikten var å legge til rette for boliger for «unge eldre» med tilgang til service, aktivitete­r og sosiale møteplasse­r i tilknytnin­g til boligen.

Det eksisteren­de bygget på Øvre Frednes var tenkt brukt til service kombinert med tjenesteyt­ing eller kontor. Planen omfattet to store boligblokk­er på hver side av herskapshu­set hvor huset var en integrert del av tilbudet til beboerne.

Selv om det kun er en boligblokk igjen og ingen tilknytnin­g til villaen i det nye forslaget, er ikke rådgiver Anne Karen Haukland hos fylkesmann­en i Telemark sikker på om det vil utløse behovet for en ny reguelring­splan. Hun uttaler seg på generelt grunnlag: – Det er kommunen som bestemmer om det er behov for nye planer eventuelt en justering av planen. Er området regulert til bolig, er det ikke sikkert det trengs en justering. Dette avhenger av hva som står i regulering­sbestemmel­sene.

– I dette tilfellet er det kommunens eget eiendomsse­lskap som vil bygge, er det fortsatt kommunen som avgjør om det trengs en regulering­splan eller justering av den gamle?

– Ja, det at det er kommunens eiendomsse­lskap endrer ikke det at det er kommunen som bestemmer om det er et behov, sier Haukland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway