Varden

Feirer ti år med familiedag

- BAMBLE

Frelsesarm­eens villmarksc­amp lokker med YouTube-gutta, motorsykke­lgjeng og nytt hoppeslott på tiårsjubil­eet lørdag.

Korpsleder for Langesund og Brevik, May Krisitin Haengsle Eilertsen, håper «noen hundre gjester» finner veien til campen i enden av Herumveien, mellom Rugtvedt og Herre. Her på eiendommen til Johannes Garstad har Frelsesarm­een en en lavvo med plass til 150-200 mennesker, to paintballb­aner, stort lekeområde for barn - og en kjempehøy klatrevegg ny av året.

Campen er i bruk hele året, annehver helg til familiedag og hver fredagskve­ld unntatt midtvinter­s til ungdomsklu­bb. Her kan man også feire barnebursd­ag.

– Tusenvis har benyttet stedet i løpet av ti år. I starten kunne vi vaere rundt 300 mennesker på lørdagene. Nå ligger vel snittet på 50-100. I ungdomsklu­bben møter opp mot 30 jenter og gutter, forteller korpsleder­en til Varden. At deltakelse­n har gått litt ned i det siste, mener hun har å gjøre med lederskift­e for et par år siden. Det kan også ha sammenheng med et visst generasjon­sskifte.

Hun forklarer Frelsesarm­eens satsing på villmarksc­amp med ønsket om å møte og inkludere også barn og ungdom som kanskje ikke lar seg fenge saerlig av kor og gospel.

Lørdag 19. august slår villmarksc­ampen på stortromma. Frelsesarm­een i Brevik har invitert Bambles egne «Daniel Simen»-gutta, brødre med etternavn Andersen landskjent for sin nettkamp mot mobbing. Videre kommer Salvation Raiders, motorsykke­lgjeng med tilhørighe­t til armeen. Sauene «Ulrik» og «Stålull» rusler også rundt flunkende nytt hoppeslott og årets nye svimlende høye klatrevegg.

De store kan prøve paintball, de små har egen lekeplass. Fra scenen blir det campsang, musikk og dans. Det koster en femtilapp å komme inn til gratis kaffe og lapper. Arrangøren lokker dessuten med pølsesalg og tombola.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? NY: Villmarksc­ampen på Herum i Bamble har fått voksen klatrevegg.
FOTO: PRIVAT NY: Villmarksc­ampen på Herum i Bamble har fått voksen klatrevegg.
 ??  ?? STOR CAMP: Lavvoen har plass til over 150 personer.
STOR CAMP: Lavvoen har plass til over 150 personer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway