Varden

Nå skal «Joffe» få sin personlige hevn

Han kunne ha skrevet sanger om å vaere en godt gift 33 år gammel småbarnsfa­r. Istedet velger Jan Birger «Joffe» Akerhaugen hendelser i fortida.

-

– Du veit, det blir litt kjedelig å skrive om min kjaerlighe­t til kona mi hele tida. Derimot liker jeg å skrive om det å lengte til noe – en hevn. Jeg synes det er fint å skrive om at ting ikke går så bra, sier Jan Birger «Joffe» Akerhaugen til Varden. Torsdag holder Akerhaugen – «Joffe» blant alt av venner – releasekon­sert for sitt solodebuta­lbum som har fått navnet «Ta sommeren tilbake». Fredag denne uka er albumet ute i digitalt format. I oktober kommer vinylversj­onen av utgivelsen der den erfarne Ni Liv-gitaristen har signert ett og alt når det kommer til tekst og musikk.

Selv betegner Akerhaugen musikken som ren og skjaer poprock. Inspirasjo­n fra ett av solodebuta­ntens store forbilder er der i fullt monn, slik artisten ser det.

– Jeg er ekstremt fan av Prince. Da han gikk bort, fikk jeg lyst til å lage et skamløst popalbum. Da ble det til at jeg arrangerte låtene litt i Prince’s ånd, forteller Akerhaugen.

Vraker ikke godbandet

Om sauheringe­n er debutant som soloartist, er han ikke i naerheten av å vaere noe liknende som musiker. 33-åringen har spilt i mengder av sammenheng­er og er mangeårig medlem av Ni Liv. Han har ingen planer om å forlate den populaere gruppa selv om han nå plasserer seg selv i front en tid framover. Akerhaugen er også klar på at arbeidet med Ni Livs frontmann – Jon Solberg – har betydd og betyr mye.

– Jon har vaert en laeremeste­r for meg når det gjelder å finne mitt eget språk. Etter hvert fikk jeg sjøltillit på skrivinga.

Den som ler sist...

– Du har rukket å bli velvoksen før du tar steget helt ut?

– He he. Ja, og dette har jeg tenkt mye på. Når det gjelder å få til ting, skulle jeg vaert 33 i huet da jeg var 18, erkjenner artisten. – Men du har fortsatt tid? – Ja, jeg er ikke «hønngammal» ennå, sier artisten muntert.

– Hvem blir utsatt for hevn gjennom tekstene?

– Det var noen jenter en gang i tida. Det kjennes litt godt å ta igjen...

 ??  ?? SENTRAL I NI LIV: Her er Jan Birger Akerhaugen (t.h.) og Jon Solberg i aksjon i Gullbring kulturanle­gg i januar i år.
SENTRAL I NI LIV: Her er Jan Birger Akerhaugen (t.h.) og Jon Solberg i aksjon i Gullbring kulturanle­gg i januar i år.
 ??  ?? HJEMME PÅ GÅRDEN: Jan Birger Akerhaugen er spent på mottakelse­n av soloplata. Tilnavnet «Joffe» fikk han av kompiser for mange år siden. – Alternativ­ene var visst «Filla» og «Busa», sier Akerhaugen.
HJEMME PÅ GÅRDEN: Jan Birger Akerhaugen er spent på mottakelse­n av soloplata. Tilnavnet «Joffe» fikk han av kompiser for mange år siden. – Alternativ­ene var visst «Filla» og «Busa», sier Akerhaugen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway