Varden

Viser motebildet med nordiske merkeklaer

- SKIEN ▶ Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Klaerne hos m: er ikke blant de billigste, men skal vaere litt utenom det vanlige.

– Vi skal vise motebildet til enhver tid. Samtidig er plaggene klassisk pene plagg som ikke går ut på dato med det første, forteller Mette Sundland. Hun leder m: nederst i Prinsesseg­ata.

Det er i år ni år siden hun startet sammen med Mette Valen som fremdeles er medeier.

Nordiske merker

I begynnelse­n forsøkte de seg med noen av de virkelig dyre merkene.

– Haute couture og de dyreste merkene selger vi ikke, men klaer av høy kvalitet fra nordiske merker har slått godt an. Danske Malene Birger og Ganni, svenske Jim Rickey og norske Arnie Says er blant flere som er populaere blant kvinner i alle aldre, forteller Sundland.

– Vi har plagg i prisleiet 5004.000 kroner. Klaerne vi selger gir en fin opplevelse ved bruk av gode materialer og godt snitt, forteller hun.

Siden rundt åtte av ti spør hvilke sko de bør bruke, har butikken utvidet skoutvalge­t. Danske Notabenes italienskp­roduserte sko i prisleiet 1.900 til 3.600 kroner har slått godt an, forteller Sundland.

– Det er mange som forteller historier om opprydding i klesskap hvor plagg med prislappen på blir kastet. Lavpriskla­er senker terskelen for impulskjøp. Går man opp i pris er sannsynlig­heten stor for at det er et gjennomten­kt kjøp, sier hun.

Fram til 2011 bodde Mette Sundland i Japan.

Ektemannen Frode Johnsen var proffspill­er og for Mette var de i alt fire og et halvt årene der en tilvaerels­e som «fotballfru­e».

– Jeg hadde ikke arbeidstil­latelse. Det var godt å jobbe for fullt igjen da vi flyttet til Skien, forteller hun.

Innkjøp og kalkyler

Siden 2011 har omsetninge­n ligget i området rett over fire millioner kroner årlig. Det har gitt et driftsresu­ltatet som har vaert både litt over og under null. Forholdet mellom varekjøp eks mva. og driftsinnt­ekter lå i 2016 på 1,56. Medregnet mva 1,95. Det forteller om knappe marginer i en bransje hvor det er 3x innpris som er vanlig kalkyle for utpris.

– Varene er kostbare i innkjøp, og det er viktig å treffe folks ønsker. Må mye ut på salg forsvinner marginene fort, sier Sundland.

 ?? FOTO: T.Ø. MOEN ?? KLASSISK: Hos m: koster klaerne litt mer, men kan brukes lenger, forteller Mette Sundland.
FOTO: T.Ø. MOEN KLASSISK: Hos m: koster klaerne litt mer, men kan brukes lenger, forteller Mette Sundland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway