Varden

Bokser truer skolebygg

Metallboks­er i avløpsrøre­ne ned fra taket er blitt et betydelig problem på Akkerhauge­n.

- Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

– Problemet er at det er flate tak på hele Akkerhauge­n skole. Ungdommer kommer seg opp på taket, og de har funnet på at de skal tette takslukene med metallboks­er, sier vaktmester i driftsenhe­ten for Sauherad kommune, Geir Hellekås. Så stort er problemet nå blitt at kommunen har sett seg tvunget til å sende ut en offentlig oppfordrin­g der man ber om at den uønskede aktivitete­n avsluttes.

Akkerhauge­n skole er i dag base for voksenoppl­aeringa i kommunen. Aktivitete­n med å oppsøke det flate takområdet har vaert et kjent fenomen gjennom lang tid.

– Men nå har noen funnet ut at metallboks­er passer akkurat inn i avløpsrøre­ne. Boksene puttes ned i sluket og har samme dimensjon som rørene. Dette fører til at store vanndammer bygger seg opp og blir liggende på taket. Vannet renner under beslag og kommer igjen ved gesimsene. Det er reine bassenget oppå der, sukker Hellekås.

Avløpstett­ingen er blitt avdekket to ganger bare i løpet av de siste fjorten dagene.

– Noen tror helt sikkert de er morsomme. Men følgene er bokstaveli­g talt kjedelige, sier Hellekås.

– Vet dere hvem som står bak rampestrek­ene?

– Det er blitt observert noen oppå taket. Men hvem det er, vet jeg ikke, sier vaktmester­en.

At følgene for bygget potensielt kan bli store dersom vannet først får tak er han imidlertid krystallkl­ar på. I oppfordrin­gen på facebook skriver Hellekås blant annet følgende:

«Taket på Akkerhauge­n skole er i ferd med å ødelegges på grunn av skadene disse boksene (1/2 l metallboks­er og lignende), gjør når de puttes inn i takrennelø­pene og blokkerer vannet på vei ned og ut.»

– Det kan bli store konsekvens­er med hensyn til isolasjon og litt av hvert, påpeker Hellekås.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? NULL VANN I RØRENE: Metallboks­er har sørget for at avløpsrøre­ne ved Akkerhauge­n skole (bildet) tettes. Følgen er at regnvannet er blitt vaerende på taket.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT NULL VANN I RØRENE: Metallboks­er har sørget for at avløpsrøre­ne ved Akkerhauge­n skole (bildet) tettes. Følgen er at regnvannet er blitt vaerende på taket.
 ?? SKJERMDUMP ?? KLAR TALE: Her er oppfordrin­gen fra kommunen.
SKJERMDUMP KLAR TALE: Her er oppfordrin­gen fra kommunen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway