Varden

Flyktninge­r på hjemtur

- Trond Andersen, Skien

Myndighete­ne våre trapper opp tiltak for å redusere den voldsomme økningen i alle former for trygdebedr­ageri.

Norge er kanskje det land i verden med best utbyggete trygdeordn­inger. Men det betyr samtidig flest muligheter for å lure og svindle. Det gjelder dessverre også våre nye landsmenn, som kommer fra regimer og forhold der det naermest er en forutsetni­ng for å klare seg at man jukser, svindler og bestikker myndighete­r vi her hjemme ser på som garantiste­r for et rettferdig samfunn.

Men innvandrer­e rømmer fra korrupt politi, et pill råttent skattevese­n, kort sagt alle myndighete­r gjelder det å lure å svindle så godt man kan. Fordi laerdommen er at man overhodet ikke kan stole på

dem. Den samme innstillin­gen tar man med til Norge, og endres ikke radikalt før man eventuelt er perfekt integrert hos oss.

Nye informasjo­ner viser at mange innvandrer­e som hevder at de flykter fra tortur, drap og terror i hjemlandet, gjerne drar på ferie og besøk til landet som skal vaere livsfarlig for dem. Dermed handler det om trygdebedr­ageri, for det er nettopp påstanden om flukt for å berge livet som er grunnlaget for å få opphold hos oss med fulle rettighete­r på trygdeområ­det.

Å bruke betegnelse­n «angiveri» om folk som kan informere våre myndighete­r om at mennesker åpenbart er havnet her på feil premisser og misbruker våre rause pengeunder­støttelser, er ytterliger­e et eksempel på norsk naivitet og snillhet. Våre trygdemynd­igheter

bruker ulike offentlige etater, politi, toll- og skattevese­n, for å avsløre hjemlige borgere som snyter penger fra fellesskap­et. Det dreier seg om hundrevis millioner kroner, og vil stige ytterliger­e når såkalte flyktninge­r har landet vårt som forjettend­e reisemål fordi det er så enkelt å narre oss – uten å risikere noe.

Velmenende røster taler for at slik bør det fortsatt vaere, blant annet fordi noen av hjemturene kan dreie seg om sykebesøk hos slektninge­r, eller begravelse­r. Men dersom dét er begrunnels­en, er jeg viss på at våre myndighete­r gjerne gir dispensasj­on. Hvis de det gjelder i det hele tatt gidder søke. For det er ikke noe å bry seg om.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway